Deze maten sparen meer dan 300.000 euro voor ultieme vakantie

redactie 27 Jun 2019 Entertainment

Een half jaar lang op vakantie? Dat klinkt als een droom die nooit uit zal komen. Of je moet je pensioen een vakantie noemen, maar dat is valsspelen. Een Nederlandse vriendengroep gaat er echter voor zorgen dat deze droom keiharde realiteit wordt door samen een bedrag van meer dan drie ton bij elkaar te sparen.

Aangezien de vriendengroep geen nauwe contacten heeft met knapen als Bill Gates of Cristiano Ronaldo, kan je je voorstellen dat ze dit bedrag niet in een paar dagen bij elkaar hebben geschraapt. Daarom moeten ze komen met een goed spaarplan. Dat hebben ze hoor, volgens planning gaan ze namelijk in 2045 op de vakantie van hun leven. Geduld is een schone zaak, m’n jongen.

Droomvakantie

De maten zullen elke maand een vast bedrag inleggen en over iets meer dan 25 jaar moet het genoeg zijn. Zoals alle goede plannen ontstond het idee in een kroeg. Een vriend vertelde dat ‘ie graag op een cruise wilde, naar het welbekende Bora-Bora. Enige probleem was dat het zo’n 15.000 euro kost. De gozers vroegen zich af of ze er niet gewoon voor konden sparen en vanaf daar zijn ze verder gaan denken.

40 ekkies per maand

Het doel is om met een groep van tweeëntwintig mensen op reis te gaan. Dat komt neer op een maandlast van 40 euro per persoon per maand. Als je ’t zo zegt valt het allemaal nog wel mee dus. Op deze manier spaart iedereen 12.000 euro per persoon tot 2045. Dat geld wordt belegd en hoe meer geld er in de pot zit, hoe minder risico er wordt genomen. Wat een verstandige jongemannen zijn het toch.

Sjaak-afhaak

In 45 jaar tijd kan er natuurlijk enorm veel veranderen. Mensen gaan uit elkaar of worden ziek bijvoorbeeld. Gelukkig is daar ook rekening mee gehouden. Je hebt altijd nog de mogelijkheid om je terug te trekken. Je betaalt dan wel een boete van 120 eurootjes. Maar de vriendengroep heeft wel besloten om van die 120 euro een ansichtkaart vanaf elke bestemming naar het thuisadres van de sjaak-afhaak te sturen. Kan je beter meegaan op de droomvakantie, toch?

 

RTL Nieuws

Reageer op artikel:
Deze maten sparen meer dan 300.000 euro voor ultieme vakantie
Sluiten