Magnifiek droomhuis in LA laat de visie zien van architectenbureau SAOTA

Iedereen heeft een droomhuis. In sommige gevallen bestaat deze alleen in jouw hoofd en moet je hopen ooit de juiste plek te vinden om jouw droomhuis te kunnen creëren. Of het bestaat al en moet je hopen dat de boom in je tuin toch een geldboom blijkt of dat je de jackpot wint.

Dikke kans dat dit huis Los Angeles in ieder geval heel dicht in de buurt komt van jouw droomhuis.

Strandella

Dit indrukwekkende stulpje is SAOTA’s eerste voltooide project in Los Angeles, genaamd Stradella. Het is een verbouwing van een bestaand huis uit de jaren 70 op een prachtig voorgebergte in Bel Air. De oorspronkelijke lay-out van het terrein en de woning was om de privacy vanaf de straat te waarborgen en om een spectaculair uitzicht over het LA-bekken te bieden, waarbij het volledige panorama van Downtown tot Century City werd vastgelegd. Met bergen in het oosten en de oceaan in het zuiden.

De klant had echter wat andere ideeën en gaf aan dat alle sporen van de originele Spaanse stijlarchitectuur uitgewist moesten worden. Daarop besloot SAOTA om het bestaande huis terug te strippen tot zijn houtskelet, de vierkante meters te maximaliseren en royale openingen te creëren om de prachtige westkust te tekenen.

Bij zo’n (droom)huis als deze, hoort natuurlijk ook een woonverzekering. Dan weet je in ieder geval zeker dat als je schade hebt, je snel wordt geholpen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je huis door een omvallende boom wordt getroffen en jij niet verzekerd bent. Waardoor je alles lekker zelf mag betalen en oplossen.

Uitzicht

De aankomstgevel is opnieuw ontworpen als een heus sculptuur. Een massieve steunbeer verbindt het huis met de heuvel; lege, stenen muren, ingesneden met verticale schermen, zweven over beglazing en nodigen het oog uit om naar binnen en door te kijken. Vanuit de entreehal vertraagt een asymmetrische doorgang die door het hoofdgedeelte van het huis is uitgehouwen opzettelijk de onthulling van de skyline. Er is een bewuste overgang wanneer de zware vormen van de ingang, verankerd in de heuvel, plaats maken voor een lichtere structuur die er duizelingwekkend boven hangt, uitgelijnd met het stadsraster en de uitzichten omkadert. Kortom een schitterend uitzicht over het prachtige Los Angeles, vanuit een schitterend huis.

Extra’s

Hoe mooi het huis ook is, het moet ook functionaliteiten in zich hebben. Oke, sommige vinden wat luxere functionaliteiten essentieel. Zo kreeg het een nieuwe theater- en eetvleugel aan de noordkant. Ook zijn er een nieuwe fitnessruimte, spa en een kelder gecreëerd. Tot slot kunnen een aantal mooie auto’s niet ontbreken aan het complete plaatje. En ook daar moet je, net als bij je huis, goed voor zorgen. Ook daar kan namelijk zo maar een boom op vallen. Kan je in principe niet veel aandoen, de natuurlijk doet namelijk lekker wat ‘ie zelf wil. Als jij er dan maar voor zorgt dat hij de beste autoverzekering heeft. Scheelt weer wat geld, mocht het misgaan met het weer.

Reageer op artikel:
Magnifiek droomhuis in LA laat de visie zien van architectenbureau SAOTA
Sluiten