Pizzagigant Domino’s verlaat met de staart tussen de benen het land van de pizza

Een vette pizza met een dikke, zachte bodem en ananas als topping gaat er bij de meeste Amerikanen wel in, maar daar hoef je in Italië echt niet mee aan te komen. De uitvinders van de pizza genieten veel meer van een pizza met een dunne, knapperige bodem, bestrooid met kappertjes en olijven. Sterker nog, zo’n Amerikaanse variant op de traditionele pizza eten ze simpelweg niet in Italië. Daar zijn ze bij Domino’s Pizza op een pijnlijke manier achter gekomen.

Domino’s Pizza

Wij hebben ook liever een dunne, Italiaanse pizza. Het liefst vers uit de steenoven. Maar we moeten eerlijk zijn: zo’n XXL pizza van Domino’s gaat er na een avondje stappen toch ook verdacht lekker in. Gelukkig zijn we niet de enige die er zo over denken. De pizza’s van Domino’s zijn tegenwoordig een begrip geworden en in bijna ieder land ter wereld loop je wel tegen een tent aan met zo’n blauw-rood dominosteentje als logo. In Italië gaat je dat vanaf nu echter niet meer overkomen.

Het land van de pizza

In 2015 durfde Domino’s het aan om het land van de pizza te betreden. Het doel was om de harten van de Italianen te veroveren met ‘moderne’ toppings en snelle levertijden. Helaas voor Domino’s hadden onze Italiaanse vrienden lak aan moderne toppings en snelle levertijden, want zij bleven massaal hun lokale pizzeria trouw. Hierdoor kwamen de Italiaanse vestigingen van Domino’s al snel in geldnood en liepen ze achter met het betalen van rente en aflossingen op leningen. Tja, en dan wordt het een lastig verhaal…

Weg uit Italië

En dus is onlangs het doek definitief gevallen voor de allerlaatste Domino’s-vestigingen in Italië. In 2015 werd er nog hoopvol uitgesproken dat er meer dan 800 Domino’s-vestigingen in Italië moesten komen, nu worden de laatste 29 vestigingen in het land gesloten. De website van Domino’s Pizza in Italië is nog wel in de lucht, maar bij de vestigingen staat dat ze zijn gesloten van zondag tot en met zaterdag. Wij zijn niet heel goed in hoofdrekenen maar snappen wel dat je daar niet heel ver mee gaat komen.

Reageer op artikel:
Pizzagigant Domino’s verlaat met de staart tussen de benen het land van de pizza
Sluiten