Deze gruwelijke Dodge Challenger ‘Black Ghost’ kan binnenkort van jou zijn

Na het zien van de Fast & Furious-films, zal iedere man het erover eens zijn: we willen een muscle car. En waarschijnlijk kunnen ze ook allemaal niet vertellen waarom precies. Het zijn eigenlijk maar blokkige bakbeesten die er niet uitzien alsof ze makkelijk een bocht doorkomen. Maar ze zijn gewoon zo dik. En die bochten komt ook wel goed. Dominic Toretto leeft zijn leven tenslotte ook ‘a quarter mile at a time’.

Ach goed, we houden dus van muscle cars. En jij kunt er binnenkort een in je garage hebben. Mecum Auction gaat namelijk een hele bijzondere Challenger veilen.

Challenger ‘Black Ghost’

Als Challenger je nog niets zegt, weten we niet of deze veiling echt iets voor jou gaat zijn maar vooruit. Leuk dat je er bent. We hebben het over een Dodge HEMI Challenger R/T SE. Een uit 1970 wel te verstaan. En dan staat ‘ie ook nog eens bekend als de ‘Black Ghost’. In het Nederlands: een gruwelijk dikke bak.

Deze was ooit van Godfrey Qualls. Een Amerikaanse adrenaline-junkie die 300 parachutevluchten maakte met het Amerikaanse leger. Dan ben je op een gegeven moment dus alleen nog maar een bommetje adrenaline. Dat was het moment dat hij deze wagen besloot aan te schaffen. Qualls overleed in 2015 en zijn zoon besluit de auto nu te veilen.

Beest

De mensen die bij Challenger meteen wisten waar we het over hadden, worden waarschijnlijk ook blij van de cijfertjes. Hebben we voor je. Onder de motorkap bevindt zich een 7 liter V8-motor. Die is goed voor 425 pk. Leuk om je even voor te stellen: 425 paarden voor een koets. Precies. Hou die maar eens onder controle. Qualls hield nogal van sleutelen en spendeerde uren om de prestaties te verbeteren. Het kan dus zijn dat de hierboven genoemde getalletjes niet helemaal kloppen. In dat geval zijn ze er wel alleen maar beter op geworden.

Al met al hebben we dus te maken met een hele unieke oldtimer. Die kan dus wel iets opleveren. Verwacht wordt dat hij voor om en nabij de €1.000.000 de deur uit zal gaan. Mocht je die ergens nog hebben liggen, kan dit monster vanaf volgende maand in jouw garage staan. Dan eindigt de veiling.

Reageer op artikel:
Deze gruwelijke Dodge Challenger ‘Black Ghost’ kan binnenkort van jou zijn
Sluiten