Kijktip: Docu André The Giant gaat over de grootste zuiplap ter wereld

redactie 18 Jul 2019 Entertainment

Wat is het toch heerlijk om thuis te komen na een lange werkdag of werkweek op de bank te ploffen en heerlijk een film of serie te kijken. Door het enorme aanbod weet je soms alleen totaal niet meer wat je nou moet gaan kijken. Wij hebben wel een tip. Ga de HBO documentiare André The Giant eens checken.

André René Roussimoff leed aan de zeldzame ziekte acromegalie. Dit kwam door een vergroting van zijn hypofyse, dat is een klier midden in het hoofd onder je hersenen. Dit had als gevolg dat zijn lichaam belachelijk veel groeihormonen aanmaakte en dat was ook wel te zien.

WWE

André was professioneel worstelaar en op zijn hoogtepunt was hij 2,13 meter groot en woog hij tussen de 172 en 245 kilo. Vandaar ook zijn ringnaam The Giant en bijnaam The Eighth Wonder of the World. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar André had het ook erg zwaar door zijn ziekte.

Drank

Zoals je je misschien wel voor kunt stellen had hij aardig wat fysieke klachten door zijn ziekte. Om de pijn te verzachten tikte hij een idioot aantal biertjes weg op een avond. Hij is ook officieus gekroond tot Grootste Dronkaard ter Wereld omdat hij in zes uur tijd, 115 biertjes weg tikte. Holy shit, daar kan zelfs de grootste zuiplap uit je vriendengroep niet tegenop. Wat heet, dat gaat je met je totale vriendengroep in zes uur misschien niet eens lukken.  The Fabulous Moolah schreef in haar biografie dat André zelfs 127 bier achterover gooide in een hoten in Reading, Pennsylvania. We vinden het niet vreemd dat hij daardoor ook even buiten bewustzijn raakten in de foyer.

sgxl.nl

Reageer op artikel:
Kijktip: Docu André The Giant gaat over de grootste zuiplap ter wereld
Sluiten