Dit zijn de 10 beste erotische films volgens Rotten Tomatoes

redactie 21 okt 2018 Entertainment

Op een doordeweekse avond wil je een beetje ontspannen. Een goede film of serie doet wonderen, helemaal als er een beetje seks in zit. Er gaat niets boven een stomende erotische film  toch. Daarom hebben een aantal nerds van de website Rotten Tomatoes een lijst gemaakt van de 135 beste erotische films ooit. Het gaat van mwah tot geweldig. Omdat 135 films een beetje veel van het goeie is, hebben wij hier de top 10 voor je. Heb jij ook weer wat leuks om naar te kijken op deze zompige dinsdagavond. 

10. Dangerous Liaisons

Ah, een film uit 1988 alweer. De erotische film speelt zich af in 1788. De markiezin daagt haar ex-geliefde Vicomte  Valmont uit, ze gelooft niet dat hij in staat is haar te verleiden. Mocht dat wel lukken, dan is de beloning een laatste nacht met haar. Wij zouden het erop wagen.

9. The Duke of Burgundy

Deze film uit 2014 gaat over een kortstondige sm-relatie tussen twee vrouwen. Evelyn is huishoudster in het statige landhuis van Cynthia. Er gaat niets boven een gezonde werkrelatie toch.

8. The Last Seduction

Bridget is een bloedmooie verschijning die precies weet wat ze wilt. Haar man is dokter en verpatst drugs om Bridget een luxeleventje te geven. Toch is ze dat zat en gaat ze ervandoor met de poen. Ze begint een affaire met ene Mike die ze ook voor allerlei zaken laat opdraven.

7. Blue Velvet

Nog eentje uit de jaren ’80. Deze mysterieuze erotische thriller gaat over Jeffrey Beaumont die flink in de shit raakt en obsessed wordt met de onderwereld. Een nachtclubzangeres is hier misschien wel de oorzaak van…

6. The Handmaiden

Deze film vertelt het verhaal van twee beeldschone Koreaanse dames en een dude die uit is op het fortuin van een van deze vrouwen. Een duister complet waarin de seksuele spanningen je om de oren vliegen.

5. Weekend

In de film volgen we Russel die in een homobar terecht komt. In een weekend vol met slaapkamers, alcohol en drugs, praten en seks, leert hij Glenn kennen.

4. Exotica

In de stripclub Exotica in de stad Toronto geven meisjes striptease-acts voor hun klanten. Een ietwat oude man heeft wel erg veel belangstelling voor een van de meisjes, ene Christina. Hij begint langzaam een verslaving voor haar op te bouwen. Op zich best begrijpelijk.

3. Body Heat

Tijdens een hittegolf in Florida ontmoet advocaat Ned Racine de getrouwde Matty Walker, ze worden verliefd. Een intense relatie eindigt uiteindelijk in een moord die zie willen plegen. Dat is fucked up.

2. Sex, Lies, and Videotape

Dit is een hele weirde, maar vooral ook hele toffe film. Ann is getrouwd met John, die vreemd gaat met met haar zus Cynthia. Daarnaast heeft John een bijzonder hobby, hij houdt ervan om gesprekken met vrouwen vast te leggen met een camera. De hele film staat trouwens op YouTube:

1. La Belle Noiseuse

De jonge Marianne bezoekt het atelier van de 60-jarige schilder Edouard. De schilder is al meer dan 10 jaar bezig met een schilderij van zijn vrouw, alleen is de liefde voor haar pittig dood. Marianne wil de schilder helpen en stelt hem voor om een vriendin van haar als model te gebruiken voor schilderij. Door deze wonderschone verschijning krijgt de schilder ineens zijn inspiratie terug.

 

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 beste erotische films volgens Rotten Tomatoes
Sluiten