Dierenrechtenclub PETA komt op voor plastic paarden in draaimolen

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken? Dierenrechtenclub PETA gaat wat dat betreft wel heel ver. Ze hebben een brief geschreven aan Change Rides, de grootste producent van draaimolens in de Verenigde Staten, waarin staat dat plastic paarden verbannen moeten worden. Ze zijn van mening dat een attractie met een dierenthema ervoor zorgt dat de uitbuiting van dieren wordt gevierd.

We kennen allemaal wel de draaimolen op de kermis waar je als klein kind zo naar uitkeek om in te gaan rijden. Nou, nu valt jouw kinderdroom in duigen. Dierenrechtenclub PETA vindt dat de beelden van de paarden en andere dieren helemaal moeten verdwijnen.

Plastic paarden

We begrijpen dat dieren die als attractie worden ingezet, zoals kamelen, paarden, olifanten en dolfijnen, niet vrij zijn om hun eigen leven te leiden. Maar hé, gelukkig zijn ze in een plastic draaimolen. Volgens PETA geeft het kinderen het idee dat ‘dieren alleen maar voor ons amusement zijn, terwijl ze net als wij angst, pijn, vreugde en liefde kunnen ervaren’.

“Kinderen leren door te spelen,” zegt de organisatie. “En als we ze leren om respect te hebben voor alle levende, voelende wezens, kan dat helpen bij het creëren van een wereld die rechtvaardiger en medelevender is.”

Bulldozers, bezems en regenbogen

Maar hoe zouden de attracties er dan wel uit moeten zien? Laat PETA daar nou een oplossing voor hebben bedacht. Zo zouden ze vervangen kunnen worden door autootjes, vliegtuigen, ruimteschepen, vallende sterren, bezems, bulldozers en regenbogen.

Dierenrechtenclub PETA

Volgens de brief die PETA heeft geschreven, zou de fabrikant met ‘twee krachtige boodschappen’ een grote wijziging kunnen doorvoeren: “Dieren moeten gerespecteerd worden en niet uitgebuit. Bedrijven kunnen en moeten met hun tijd meegaan. Veel andere bedrijven hebben hun ontwerpen aangepast aan hoe we tegenwoordig aankijken tegen onze relatie met andere soorten op deze planeet.”

Reageer op artikel:
Dierenrechtenclub PETA komt op voor plastic paarden in draaimolen
Sluiten