Snoop Dogg en Master P klagen Amerikaanse bedrijven aan 

Grootheden Snoop Dogg en Master P hebben de Amerikaanse bedrijven Walmart en Post Consumer Brands aangeklaagd. De rappers brachten in 2022 hun eigen cornflakesproduct uit. Nu blijkt dat Walmart en Post Consumer Brands bewust het succes van het gezamenlijke cornflakesmerk zou hebben gedwarsboomd. De mannen zijn duidelijk niet te spreken over de manier van werken en klagen de bedrijven aan. 

Het bedrijf van de twee rappers, Broadus Foods, is in het verleden een partnership aangegaan met Post Consumer Brands. In deze samenwerking werd duidelijk dat Snoop Dogg en Master P geweigerd hebben om hun cornflakes, Snoop Cereal, volledig te verkopen. Tóch zijn er afspraken onder valse voorwendselen gemaakt, waardoor er werd voorkomen dat Snoop Cereal verkocht of geproduceerd kon worden door concurrenten. 

Ook Walmart de pineut 

De reden waarom ook Walmart betrokken is bij de aanklacht is omdat de supermarktketen volgens de klagers een centrale rol zou hebben gespeeld in de blokkade van het cornflakesmerk door Post Consumer Brands. Het systeem waarmee Walmart werkt zou in het nadeel van de rappers werken. Volgens Snoop Dogg en Master P werd het product goed verkocht, maar beweerde Walmart dat het product steeds niet op voorraad was. Ook werd de cornflakes duurder gemaakt in vergelijking met andere merken. 

Een woordvoerder van Walmart vertelt dat er meerdere factoren spelen bij de verkoop van een product. Volgens hem zijn zaken als de vraag van consumenten, de seizoenen en prijs van grote invloed. Verder zal de supermarktketen met een gepaste reactie komen bij de rechter zodra ze de klacht hebben gehoord. 

Ondernemingen Snoop Dogg

Broadus Foods is niet het enige bedrijf dat Snoop Dogg bezit. De rapper houdt zich veel bezig met ondernemen en is daarmee ook erg succesvol. Zo heeft hij onder meer een eigen platenlabel, genaamd Doggy Syle Records. Ook is de rapper mede-eigenaar van streamingsdienst Merry Jane, die zich richt op cannabis-gerelateerde inhoud. Daarnaast heeft Snoop Dogg ook zijn eigen kledinglijn, genaamd Snoop Dogg Clothing. Verder investeert hij ook in verschillende bedrijven. Eén man met oog voor ondernemen dus. 

Reageer op artikel:
Snoop Dogg en Master P klagen Amerikaanse bedrijven aan 
Sluiten