Avontuurlijk, romantisch en gratis: de ideale date voor de koude maanden

Als je geen inspiratie meer hebt voor een originele date en wel even genoeg hebt van de voor de hand liggende opties, hebben wij nog een troef voor jou om in te zetten. Het is zowel avontuurlijk als romantisch en om het af te toppen, ook nog (zo goed als) gratis. Daar zijn we dol op!

Oesters zijn een luxe delicatesse en gaan geweldig samen met een glaasje champagne. Dit heerlijke duo is dus perfect voor een date, want het is hét boegbeeld van romantiek. Bovendien gaat het gerucht dat oesters lustopwekkend zijn; deze date lijkt dus alleen maar te scoren.

Oesters rapen

Op verschillende plekken in Nederland is het mogelijk om zelf oesters te rapen. Met name in Zeeland, maar ook op Texel, Vlieland en in Groningen. Het oesterseizoen loopt ongeveer van september tot en met april. Er zijn een paar regels waaraan je je moet houden, dus het is verstandig om je in te lezen voordat je gaat. Het is in ieder geval belangrijk om de omgeving niet te beschadigen en om niet meer dan 10 kg per persoon te rapen.

Benodigdheden

Je zult de oesters vinden in het water, dus als je geen natte sokken wil (niks zo kut als natte sokken) dan lijkt het ons handig om regenlaarzen mee te nemen. Daarnaast adviseren we een paar werkhandschoenen te dragen en een emmer of koelbox bij je te hebben. Om dit uitje echt in een date te veranderen, kun je een picknick kleedje en een flesje champagne meebrengen. Dit is een tip van onze vrouwelijke redacteuren, dus luister maar gewoon en neem mee dat kleed. Een oestermesje mag je niet vergeten, net als een theedoek en eventueel een oesterbord. Tot slot toppings naar eigen smaak, zoals een citroentje, peper of rode wijnazijn met een sjalotje. Vergeet je niet warm aan te kleden en droge kleding mee te nemen, je weet maar nooit.

Handigheidje

Het opensteken van de oesters vereist een bepaalde handigheid en speciaal gereedschap om te voorkomen dat je de oester beschadigt. Je houdt de oester met één hand tussen een dubbelgevouwen theedoek, met de andere hand steek je het oestermesje in het scharnier tussen de twee schelphelften. Je maakt de platte bovenkant los van de onderkant door een korte draaibeweging tussen beide. Tot slot snijd je de oester los van de klier. Ready? Slurpen maar!

Adressen

Yerseke – Zeeland

Wilhelminadorp – Zeeland

De Mokbaai – Texel

De Cocksdorp – Texel

Waddendijk (Oost-Vlieland) – Vlieland

Lauwersoog – Groningen

Reageer op artikel:
Avontuurlijk, romantisch en gratis: de ideale date voor de koude maanden
Sluiten