Die Hard is officieel te beste kerst film ooit gemaakt

Redactie 9 dec 2017 Entertainment

Waar de goede oude Sint morgenavond onze haven alweer uitstoomt en koers zet naar het warme Spanje, staat de kerst al weer op de stoep. Daarbij hoort natuurlijk ook het oneindige scala aan kerstfilms, dat op de buis verschijnt. En dan denk je nou niet bepaald aan een film waarbij actie en geweld tot aan het plafon reizen. Gelukkig is juist, met Die Hard, dat het geen wat als beste kerstfilm ooit wordt gezien.

In de poll van de 30 beste kerstfilms ooit gemaakt, plaatsten de lezers van het onlineplatform Empire de traditionele favoriet It’s a Wonderful Life op nr. 2 en was Die Hard de lijstaanvoerder. Empire legt uit hoe dat komt: “Ongetwijfeld de beste actiefilm ooit gemaakt, en nu ook de grootste kerstfilm ooit gemaakt. Bruce Willis’ John McClane lijkt misschien een onwaarschijnlijke kerstman, hij heeft niet genoeg haar voor één, maar wat is er nou een beter kerstcadeau dan het geschenk van terroristen die worden neergehaald terwijl ze proberen Nakatomi Plaza tijdens een kerstfeest te gijzelen om een uitgebreide diefstal uit te voeren?”

We zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden. Maar er is meer. Forbes maakte een ranglijst van de tien beste kerstfilms in de filmgeschiedenis en opnieuw was Die Hard nummer 1. Hun verklaring: “Die Hard is alles wat elke kerstfilm altijd moet zijn. Het is een mix van de slechterik van The Grinch Who Stole Christmas; de onverslaanbare held die opduikt om iedereen een lesje te leren van Miracle On 34th Street; de spoken van verleden, heden en toekomst die inzicht en verandering brengen van A Christmas Carol; plus elke verlossende strijd over familie en persoonlijke evolutie en goed versus kwaad, alles verpakt in een grote glanzende doos met een strik gemaakt van explosies en kogels.”

Dat dus! Zaak gesloten. Die Hard is niet zomaar een kerstfilm. Het is de meest ass-kicking geweldige kerstfilm om ooit een scherm mee te verlichten.

Foto: 20th Century Fox

Maxim

Reageer op artikel:
Die Hard is officieel te beste kerst film ooit gemaakt
Sluiten