Deulofeu scoort goal van het weekend door de bal in de kruising te schilderen

Dat was ons het voetbalweekendje weer wel. PSV die de koppositie verspeelt in een turbulent potje in Arnhem, Diego Costa die rood pakt in de topper tegen Barca door de scheidsrechter de huid vol te schelden en in Engeland was er spektakel op Wembley in de halve finale van de FA Cup. Daar liet Gerard Deulofeu zien wat een klasse hij in huis heeft.

Watford nam het op tegen de Wolverhampton Wanderers en keek tegen een 0-2 achterstand aan. Om de finale te bereiken moest er snel wat veranderen, dacht ook Deulofeu. Na een verre inworp belandde de bal voor zijn voeten. Na een paar dreigende bewegingen schoot hij de bal in de 79e minuut uit stand op fabuleuze wijze in de kruising. Of nou ja, het is meer schilderen wat hij hier doet. Dit was wat ons betreft een uitstekende kandidaat geweest om het programma Project Rembrandt te winnen. Magische touch.

De essentiële aansluitingstreffer was het begin van een geweldige comeback, want in de laatste minuut van de blessuretijd (90+4) prikte Troy Deeney de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Gerard Deulofeu zijn titel voor man of the match veiligstelde door ook nog de 3-2 te maken. Lekker zeg!