Delta4x4 transformeert een Mercedes G-wagon tot een sneeuwtank

Delta4x4, ook wel “The Offroad Company” genoemd, is een offroad-tuning bedrijf dat al meer dan 40 jaar bezig is met het produceren van upgrades voor vrachtwagens en SUV’s. Laatst hadden de Duitsers een Tesla getuned voor het offroaden en de Porsche 911 een safari-kit gegeven. Maar nu begeven ze zich in iets koudere sferen, want ze hebben de iconische G-Wagon van Mercedes sneeuwproef gemaakt.

Mercedes G-wagon

Deze ambitieuze ijswagen is ontstaan uit een samenwerking tussen Delta4x4 en Capricorn Trucks. De wagen begon met een standaard Mercedes-AMG, maar groeide uit tot een soort tank. Althans, er is niks standaards aan die G-Wagons van Mercedes, maar nu is de bolide natuurlijk in iets absurds getransformeerd. Nadat de Mercedes een multi-inch liftkit kreeg, voegde Delta4x4 er ook nog een sneeuwbaankit aan toe. Alle vier de wielen werden ingeruild voor rupsbanden in tankstijl. Je gaat het niet geloven, maar ondanks de agressieve sneeuwtemmers is het een straatlegale versie. Wel alleen voor in de bergen van Zwitserland, maar we wilden toch deze winter op skivakantie.

Delta4x4

Delta4x4 sneeuwtank

Naast de tankwielen en liftkit is de Mercedes AMG ook getrakteerd op andere offroad-upgrades. Een custom dakdrager, een set Led-lichten, brede spatborden en een zwarte voorbumper zijn allemaal onderdeel van de offroadkit. Zo’n voorbumper lijkt overbodig, maar als je tegen een flink blok ijs aan scheurt, komt ‘ie toch handig van pas. Het bedrijf heeft ook het Mercedes logo van de G63 vervangen door een aangepaste delta4x4 grille-badge. De prijs van deze Black Panther sneeuwtank is nog niet bekend, maar we verwachten hem ook niet te zien in Nederland. Hij zou natuurlijk wel gruwelijk staan op de oprijlaan van je vakantiehuis in Zwitserland. Of we dit ding ooit zouden kopen, is maar de vraag. We vinden het vooral absurd om te zien welke opties Delta4x4 elke keer weer uit de kast trekt om de consument te verrassen.

Reageer op artikel:
Delta4x4 transformeert een Mercedes G-wagon tot een sneeuwtank
Sluiten