De 10 luidruchtigste stadions ter wereld

redactie 17 Feb 2019 Entertainment

Een paar weken geleden vond het tweeluik plaats tussen aartsrivalen Boca Juniors en Rivar Plate. In met name La Bombonara heerst een fantastische sfeer. Maar ook in Europa kunnen ze aardig wat kabaal maken. Wat dacht je van hoeveelheid decibel bijvoorbeeld de Gelbe Wand produceert. Wij hebben een lijstje gemaakt met de tien luidruchtigste stadions ter wereld. 

10. Anfield Road – Liverpool

Als we het over een sfeervol stadion in Engeland hebben, dan is het Anfield wel. Het stadion dat in 1884 werd gebouwd. Het was in eerste instantie nog van de grote concurrent Everton. Later nam Liverpool het over en is het hun thuishaven geworden. Met name wanneer You’ll Never Walk Alone door het authentieke voetbaltempel giert, bezorgt het kippenvel bij de voetballiefhebbers. Kortom, een magisch stadion.

9. De Kuip – Feyenoord

Het prachtige stadion van de Rotterdammers biedt plaats voor 51.000 fans. Minder dan bijvoorbeeld de Johan Cruijff Arena, maar qua lawaai doen ze zeker niet onder. Na een goal klinkt altijd de Feyenoord goaltune door de speakers en dat in combinatie met het legioen zorgt dat voor een orkaan van geluid. Het is een van de vele liederen die galmen door de tempel.

8. La Bombonera – Boca Juniors

Eerder schreven we al een artikel over de strijd tussen Boca Juniors en River Plate. We beschreven onder andere de fantastische sfeer die in het Argentijnse stadion heerst. Zeker in het duel tegen de rivaal is dat onbeschrijfelijk met mensen die in hekken hangen en spreekkoren die ongekend luidruchtig zijn.

7. Celtic Park – Celtic

Afgelopen week moesten de Schotten nog in de Europa League spelen tegen Red Bull Salzburg. Vlak voor de pot gierde You’ll Never Walk Alone door het stadion. Net als bij Liverpool is dit ook het lijflied van Celtic. Ruim 60.000 fans zongen het lied met volle borst mee en dat zorgde voor hele fraaie beelden.

6. Apostolos Nikolaidis Stadium – Panathinaikos

Terwijl het Griekse voetbal niet hoogstaand is, zijn de fans wel van wereldklasse. Mensen leven voor de club en dat is ook zeker te zien aan de sfeer in het stadion. De fans staan bekend als Poort  13 en zorgen ervoor dat het er erg kan spoken. Het is niet voor niets dat veel clubs een bezoekje aan de Griekse club liever vermijden.

5. Signal Iduna Park – Borussia Dortmund

Het grootste stadion van Duitsland ligt in Dortmund met een capaciteit van 80.720 toeschouwers. Dat zijn er nogal wat en dat is dan ook zeker te horen. Met de Gelbe Wandals fanatieke tribune stuwt het hun club vaak naar de overwinning. De immense tribune heeft plaats voor ruim 30.000 fans. Met vele indrukwekkende pyro’s weet je als tegenstander niet wat je meemaakt. Zo indrukwekkend is het.

4. Rode Sterstadion – Rode Ster Belgrado

Dit jaar mocht Rode Ster Belgrado nog opdraven in de Champions League. Ze bakten er vrij weinig van, maar het publiek daarentegen was wel van een behoorlijk niveau. Negentig minuten een hels kabaal, maar voordat je het veld opkomt sta je al met 1-0 achter vanwege de angstaanjagende spelerstunnel. Die is namelijk zó angstaanjagend dat je als speler waarschijnlijk al wat remsporen in de onderbroek hebt zitten voordat je uit de tunnel komt. Reden genoeg voor een plek in dit lijstje.

3. Sukru Saracoglustadion – Fenerbahçe

De Turken hebben plek voor 62.000 supporters. In veel stadions is het vaak een tribune die de sfeer maakt, alleen in deze tempel gaat het hele stadion tekeer. Dat soort taferelen zijn we niet gewend in ons kikkerlandje. Na het zien van de beelden snap je wel waarom ‘ie op de derde plek staat.

2.  Ataturk Olympisch Stadion – Besiktas

Dacht dat je dat het niet beter kon? Dan heb je het mis. Dit stadion is echt next level. Als deze arena uit z’n dak gaat, dan doet het gewoon zeer aan je oren. Indrukwekkend, intens en fanatiek zijn allemaal begrippen waarmee je dit stadion eigenlijk te kort doet.

1. Türk Telekom Arena – Galatasaray

Dacht je dat we al klaar waren met de fanatieke Turken? Mooi niet, want in deze arena wil je écht niet spelen als tegenstander. De club waar voorheen Wesley Sneijder onder contract stond heeft een supportersschare om ‘u’ tegen te zeggen. Met maar liefst 131 decibel is de Türk Telekom Arena de meest luidruchtigste stadion ter wereld.

Geïnspireerd door Soccernews

Reageer op artikel:
De 10 luidruchtigste stadions ter wereld
Sluiten