De goal van Oliver Giroud is uitgeroepen tot Mooiste Doelpunt van het Jaar

Redactie 24 okt 2017 Entertainment

Gisteravond vond het jaarlijkse FIFA-gala plaats in Londen, waarbij Cristiano Ronaldo is uitgeroepen tot Player of the Year. De Portugese vedette van Real Madrid won afgelopen seizoen de Spaanse titel en besliste de Champions League finale met twee doelpunten tegen Juventus.

Met zijn nieuwe eretitel liet hij Messi en Neymar achter het net vissen. De prijs wordt gebaseerd op stemmen van coaches en aanvoerders van alle nationale teams die bij de FIFA zijn aangesloten. In totaal pakte Ronaldo 43% van de stemmen, waar Messi het met 19% moest doen en Neymar met 7%. Ronaldo had er na het binnenhalen van zijn tiende individuele prijs het volgende over te zeggen:

Op het gala werden nog veel meer prijzen uitgedeeld. Zo won onze landgenote Lieke Martens de prijs voor Beste Speelster ter Wereld, was Gianluigi Buffon de beste keeper van afgelopen seizoen en ging Zinedine Zidane ervandoor met de award voor beste coach.

De leukste award is echter de Púskas Award, de prijs voor mooiste doelpunt van het jaar. De tien genomineerden deelden we eerder al met je, maar gisteravond is bekend geworden dat de hakbal van Arsenal-spits Oliver Giroud ervandoor is gegaan met de prijs van het mooiste doelpunt van het jaar. Die hele aanval is natuurlijk om van te smullen. Met een hakbal leidt Giroud de counter tegen Crystal Palace zelf in, hij sprint vol richting vijandelijke 16, de voorzet van Alexis Sanchez die achter hem komt, maar dan haalt Giroud z’n toverstaf erbij en hakt de bal op onnavolgbare wijze via de onderkant van de lat in het doel. Weergaloos.

Dan werd er ook nog het beste elftal van het jaar bekend gemaakt. Dat ziet er als volgt uit:

Gianluigi Buffon (Juventus);
Dani Alves (PSG), Leonardo Bonucci (Juventus, nu AC Milan), Sergio Ramos en Marcelo (Real Madrid) vormen de defensie;
Luka Modric, Toni Kroos (Real Madrid) en Andrés Iniesta (Barcelona) staan op het middenveld;
Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona) en Neymar (Barcelona, nu PSG) vormen de aanval.

Aardig team toch?

Reageer op artikel:
De goal van Oliver Giroud is uitgeroepen tot Mooiste Doelpunt van het Jaar
Sluiten