De best verkopende fighting game franchise ooit komt keihard met Tekken 7

Redactie 5 jun 2017 Entertainment

De vrijdagavond is en blijft de mooiste avond van de week. De werkweek wordt er mee afgesloten en de mindset kan even omgezet worden naar het weekend. Er zijn veel manieren om in die flow te komen. Wij doen het al jaren met games. Soms op kantoor, soms thuis. Daarbij is de FIFA-reeks een uitstekende keuze. Biertje erbij en losgaan. Maar voetbal is niet voor iedereen. Gelukkig hebben we met Tekken 7 een prachtig alternatief om dat goede ouwe vrijdagavond gevoel te pakken. Gooi deze game in je spelcomputer, pak er twee bij controllers bij, kies je personage en ram er heerlijk op los. Dat hebben wij de afgelopen week, beginnend op vrijdagavond uiteraard, gedaan. Het was een topweek! Tekken 7 is namelijk om meerdere redenen een topgame, en wij vertellen je waarom.

Afbeeldingsresultaat voor tekken 7

Iedereen kan het spelen

Het grote voordeel van Tekken 7 is wat ons betreft het feit dat iedereen het kan spelen. Of je nou een ervaren gamer bent die zijn spelcomputer dagelijks gebruikt en al fan bent vanaf dag één of je een nieuwkomer bent. Het vechtsysteem van de game is duidelijk en overzichtelijk. Het is een systeem van blocken en aanvallen en als je een beetje door hebt hoe dat werkt, zul je merken dat je er binnen de kortste keren al een aantal toffe combinaties uitgooit en wat potjes wint. En zelfs als je niet wint, zul je merken dat de spanning tijdens potjes an sich al tof genoeg is om het te blijven spelen.

Afbeeldingsresultaat voor tekken 7

Genoeg personages om mee los te gaan

Vóór Tekken 7 is er natuurlijk al jaren aan Tekken-geschiedenis en we hebben in die tijd heel wat personages voorbij zien komen. Nou, in Tekken 7 komen een groot aantal oude bekenden terug. Meer dan dertig personages uit voorgaande games maken hun opwachting. Zij worden vergezeld door ook nog eens een aantal nieuwe strijders, waardoor je in totaal meer dan veertig personages hebt om mee los te gaan. Nu is dat een mooi getal om op papier te zetten, maar je merkt dat je in de praktijk ook echt geniet van de diversiteit. Elke vechter heeft een andere stijl en het is tof om tactieken te ontdekken en uit te voeren tegen vrienden.

Gerelateerde afbeelding

Top met vrienden, maar ook leuk in je eentje

Hoewel Tekken 7 het beste tot zijn recht komt wanneer je het samen met anderen speelt – trashtalken blijft het mooist – is het een game die voor de momenten dat je alleen bent genoeg te bieden heeft. Zo is er een uitgebreide story mode, waarin de geschiedenis tussen personages als Heihachi en Kazuya centraal staat. De modus combineert cinematische tussenfilmpjes met gevechten die net wat anders zijn dan je gewend bent en het totaalplaatje houd je een paar uur zoet. Daarbovenop heb je klassieke modi als Arcade en Time Attack. Verder is er een Treasure Hunt-modus, waarin je in-game geld verdient om vervolgens gear te kopen waarmee je jouw personages kunt pimpen. En als klap op de vuurpijl heb je nog een online modus, waarbij je jouw vaardigheden aan de rest van de wereld kunt meten. Tekken is weer helemaal terug!

Tekken 7 is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en Xbox One.

Reageer op artikel:
De best verkopende fighting game franchise ooit komt keihard met Tekken 7
Sluiten