Daniel Cormier slaat Stipe Miocic K.O. en is nu licht-zwaargewicht en zwaargewicht UFC-wereldkampioen

Redactie 9 jul 2018 Entertainment

UFC 226 moest en zou een te gekke avond worden. Ook al ging het gevecht tussen Max Holloway en Brian Ortega niet door, die van licht-zwaargewicht kampioen Daniel Cormier tegen zwaargewicht kampioen Stipe Miocic stond nog altijd. Op spectaculaire wijze wist Cormier de wedstrijd op knock-out te winnen en zo de tweede persoon ooit te worden die twee kampioenschappen bezit in twee verschillende divisies tegelijkertijd. Alleen Conor McGregor flikte dat eerder.

We zagen pieken en dalen vooraf en tijdens UFC226. Wat het meest spectaculaire vechtevenement aller tijden had kunnen worden, was in ieder geval de meest spectaculaire van het jaar. Alhoewel we hebben genoten, had UFC226 de potentie om nog velen maler dikker te zijn.

Holloway vs Ortega cancelled

Het co-main gevecht tussen vedergewicht kampioen Max Holloway en nummer 1 tegenstander Brian Ortega ging niet door. Max Holloway moest zich terugtrekken wegens een hersenschudding. Super zonde, zeker nadat Brian Ortega een ander gevecht dan met de kampioen niet wilde accepteren. Ter vervanging werden de gevechten gewoon opgeschoven en werd het gevecht tussen Francis Ngannou en Derrick Lewis het co-main gevecht. Wat in eerste instantie als een oorlog verwacht werd, bleek een zeer teleurstellend en nogal boring zwaargewicht gevecht te zijn.

Ngannou vs Lewis saai

De twee mannen, die bekend staan om hun kracht en knock-out power, raakten elkaar in totaal maar 28 keer. Ngannou wist Lewis 11 keer te raken en Lewis andersom 20 keer. Boegeroep van de tribunes alom en een hoop ontevreden fans. UFC-presentator Joe Rogan noemde het de saaiste zwaargewicht wedstrijd die hij ooit had gezien. Gelukkig was er een ander zwaargewicht gevecht dat volgde die wel zijn verwachtingen waarmaakte.

Cormier vs Miocic keihard

Want Daniel Cormier en Stipe Miocic vochten tegen elkaar voor het winnen of het behouden van het zwaargewicht kampioenschap. Daniel Cormier wist op het einde van de eerste ronde de wedstrijd te beëindigen door Stipe Miocic knock-out te slaan. Daarmee bemachtigde hij het tweede kampioenschap, waar hij het licht-zwaargewicht kampioenschap al bezat. Hierdoor werd Daniel Cormier de tweede man in UFC-geschiedenis ooit die twee kampioensriemen tegelijkertijd bezit. De enige persoon voor hem die dit wist te bereiken is publieksfavoriet Conor McGregor. McGregor was destijds kampioen in zowel het vedergewicht als het lichtgewicht.

Brock Lesnar uitgedaagd

Toen het gevecht was afgelopen gebeurde er nog iets opmerkelijks. Daniel Cormier daagde voormalig UFC-zwaargewicht kampioen Brock Lesnar uit. Lesnar was ruim 23 maanden UFC-zwaargewicht kampioen en verdedigde die titel twee keer. Hij is nog altijd een legende binnen de sport, net zoals hij een legende is bij de WWE als worstelaar. We zijn heel benieuwd waar het nu verder naartoe zal gaan voor Cormier. Hij zal hooguit nog een jaar doorgaan aangezien hij in maart 40 jaar wordt. Maar dat gevecht met Lesnar, lijkt er gelukkig nog wel te gaan komen. Check in de video hieronder het opstootje dat plaats vond nadat Brock Lesnar door Daniel Cormier werd uitgedaagd.

Foto: Screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Daniel Cormier slaat Stipe Miocic K.O. en is nu licht-zwaargewicht en zwaargewicht UFC-wereldkampioen
Sluiten