UFC 226 gaat het lijpste UFC event ooit worden met deze twee enorme titelgevechten

Redactie 2 jul 2018 Entertainment

Zaterdag 7 juli is het zover, dan zullen er blauwe ogen geslagen worden, bloed zal vloeien en ribben zullen gebroken worden. Het lijpste UFC event van het jaar, UFC 226 zal plaats vinden, deze avond staan er meerdere grootheden tegenover elkaar. Ten eerste vecht zwaargewicht kampioen Stipe Miocic tegen licht zwaargewicht kampioen Daniel Cormier voor het zwaargewicht kampioenschap. Daarnaast vecht vedergewicht kampioen Max Holloway tegen nummer 1 vedergewicht tegenstander Brian Ortega. Twee titelgevechten waar al maanden naar wordt uitgekeken en waarbij beide kanten met de overwinning naar huis kunnen gaan.

Het is lang geleden dat er zoveel mooie gevechten op het programma stonden van een UFC event. Twee titelgevechten en daarnaast zijn de normale niet titel gevechten ook absurd.

Stipe Miocic vs Daniel Cormier

Het belangrijkste gevecht van de avond is toch wel Miocic vs Cormier. De zwaargewicht kampioen en de licht zwaargewicht kampioen die het tegen elkaar opnemen is uniek. Twee kampioen, twee bijna ongeslagen vechters die bakken met ervaring met zich meedragen. Stipe Miocic heeft alles te verliezen en Cormier heeft alles te winnen. Als Daniel Cormier het gevecht wint is hij de tweede UFC vechter ooit die kampioen is in twee gewichtsklasses. Momenteel kan alleen Conor McGregor dat zeggen.

Daniel Cormier heeft wel een geschiedenis in de UFC, vroeger vocht hij in het zwaargewicht waar hij ook ongeslagen is. Hij won 13 keer en verloor 0 keer. Daarna vertrok hij naar de het licht zwaargewicht waar hij momenteel kampioen is. Een expert in worstelen die zwaargewichten de lucht in tost alsof het een muntje is. Maar zijn tegenstander is misschien wel de beste zwaargewicht ooit. Stipe Miocic heeft zijn belt vaker verdedigd dan alle voorgaande zwaargewicht kampioenen. Hij verdedigde de belt al 3 keer en kan daar nu een vierde keer aan toevoegen. De meningen over wie er gaat winnen zijn zeer verdeeld.

Max Holloway vs Brian Ortega

Verder op de avond hebben we vedergewicht kampioen Max Holloway tegen nummer 1 vedergewicht tegenstander Brian Ortega. Max Holloway is momenteel de man met de langste ongeslagen vecht reeks in het vedergewicht van de UFC. Hij slaat iedereen knock out en staat bekend om zijn killende conditie. De hawaaieaan weet niet van ophouden en is een grote storm van stoten en trappen. Zijn tegenstander, Brian Ortega, is een Jiu Jitsu wonderkind. Hij weet iedereen in de houdgreep te leggen en heeft boksen aan zijn repertoire toegevoegd. Zijn vorige gevecht tegen Franie Edgar eindigde hij met een spectaculaire Knock-out. Deze twee mannen zijn allebei in bloedvorm en nog jong. Max Holloway is 26 jaar en Brian Ortega is 27 jaar, dit kunnen nog wel eens een lang durende rivalen van elkaar worden.

Francis Ngannou vs Derrick Lewis

Verder staat er nog een bijzonder zwaargewicht gevecht op het programma. Francis Ngannou, de man met het record voor de hardste stoot ter wereld, neemt het op tegen Derrick Lewis. Beide heren staan bekend om hun ongekende kracht en de meningen zijn verdeeld. De voorkeur lijkt over het algemeen uit te gaan naar Ngannou die alleen nog maar verloor van zwaargewicht kampioen Stipe Miocic. Dat terwijl Ngannou eigenlijk de favoriet was voor dat gevecht. UFC 226 zou al mooi zijn met alleen dit gevecht.

Gokhan Saki

Verder staat er een licht gewicht gevecht op tussen Michaell Cheesa en Anthony Pettis en vecht onze Gokhan Saki onder Nederlandse vlag tegen Khalil Rountree Jr. Dat wordt Gokhan Saki zijn tweede gevecht binnen de UFC waar hij zijn eerste gevecht al op spectaculaire wijze met een knock-out won.

Genoeg vuurwerk en kijkplezier tijdens UFC 226 op zaterdag 7 juli. Kijken dus!

Foto: UFC

Reageer op artikel:
UFC 226 gaat het lijpste UFC event ooit worden met deze twee enorme titelgevechten
Sluiten