Cristiano Ronaldo maakt supertransfer van Real Madrid naar Juventus

Redactie 10 jul 2018 Entertainment

Jawel, de deal is rond hoor. Cristiano Ronaldo maakt de overstap van De Koninklijke naar de Oude Dame, oftewel: van Real Madrid naar Juventus. De geruchten over de transfer waren al een tijdje hardnekkig, maar nu is ‘ie toch echt definitief. Liefst 120 miljoen euro wordt er overgemaakt voor de 33-jarige superster. Dat is nog eens een supertransfer.

Daarmee wordt hij de op twee na duurste speler ter wereld. Maar bedenk even dat hij al 33 jaar oud is hè. Neymar brak vorig jaar het record met een transfer van 222 miljoen van Barcelona naar Paris Saint Germain en Barcelona spendeerde dit bedrag weer aan Ousmane Dembélé (105 miljoen plus bonussen) van Borussia Dortmund en Philippe Coutinho (160 miljoen euro) van Liverpool.

Astronomische goalgetter

Met Cristiano Ronaldo haalt Juventus een van de grootste voetbalvedettes aller tijden binnen. De afgelopen jaren won hij liefst vijf keer de Gouden Bal als beste speler ter wereld. Zeker bij Real Madrid ontpopte hij zich tot een goalgetter zoals de wereld zelden heeft gezien. In 438 wedstrijden scoorde hij het astronomische aantal van 450 doelpunten. Verder won hij vier keer de Champions League, twee landstitels, twee keer de beker en drie keer het WK voor clubs. Daarnaast pakte hij twee jaar geleden de Europese titel met Portugal.

En nu gaat hij dus in Italië proberen zijn prestaties voort te zetten. Daarmee komt er wel een einde aan de directe titanenstrijd in Spanje met Lionel Messi. Maar in de Champions League kan die gelukkig rustig worden voortgezet. In elk geval gaat hij nog een hoop bekers aan zijn prijzenkast toevoegen. Juventus is immers al 2012 onafgebroken kampioen van Italië.

Neymar als opvolger?

CR7 tekent een contract voor vier jaar en zal zo’n 30 miljoen per jaar gaan verdienen. Maar of Turijn nou een leukere stad is dan Madrid? De Italianen zijn in elk geval goed met het verzorgen van oudere spelers, denk maar eens aan Andrea Pirlo en Gianluigi Buffon die in de nadagen van hun carrière nog jaren floreerden bij de zwart-witte topploeg. We zijn heel benieuwd hoe dit gaat uitpakken en natuurlijk wie Real als vervanger gaat halen. Horen wij daar iemand de naam van Neymar fluisteren?

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo maakt supertransfer van Real Madrid naar Juventus
Sluiten