Tranen over je wangen bij het afscheid van Gianluigi Buffon

Redactie 22 mei 2018 Entertainment

Afgelopen weekend speelde Gianluigi Buffon zijn laatste wedstrijd in het klassieke zwart-witte tenue van Juventus. De gigant speelt als sinds 2001 voor de Oude Dame en na liefst 508 wedstrijden nam hij afgelopen zondag afscheid in de wedstrijd tegen Verona. Een vaarwel dat je aan de Italianen we kunt overlaten.

Het hele stadion had de tissues meegenomen, want de tranen vloeiden rijkelijk. Het is natuurlijk ook wel een icoon van jewelste. Hij werd negen keer landskampioen, won drie keer de Coppa Italia, werd wereldkampioen met Italië in 2006 en, misschien wel zijn meest veelzeggende titel: hij werd kampioen in de Serie B.

Trouwe hond

Toen Juventus na een omkoopschandaal een divisie werd teruggezet, bleef Gianluigi zijn club trouw. Terwijl spelers als Fabio Cannavaro, Zlatan Ibrahimovic en Patrick Viera allemaal vertrokken naar clubs als Real Madrid en rivaal Internazionale, koos Buffon niet voor het geld, maar voor zijn club. Samen met helden als Alessandro Del Piero, Pavel Nedved en David Trezeguet bleef hij om te spelen in de Serie B. Ze werden gelijk kampioen en promoveerden weer terug naar de Serie A, waarna ze de titels aaneenregen en nu al zeven keer op rij kampioen zijn van Italië. Niet in de laatste plaats dankzij Gigi.

Stoppen doet hij nog niet, want er gaan hardnekkige geruchten dat hij op 40-jarige leeftijd nog een avontuur aangaat bij het kapitaalkrachtige Paris Saint Germain om nog een keer op jacht te gaan naar de Champions League, de prijs die nog ontbreekt in zijn gevulde prijzenkast. Terug naar afgelopen zondagmiddag, wanneer Gianluigi Buffon wordt gewisseld. Het stadion gaat staan en klapt minutenlang de handen stuk, de zoenen vliegen over en weer, een erehaag wordt gevormd en de tranen vloeien rijkelijk. Pak je zakdoekjes erbij, dit kan wel eens emotioneel worden. Opdat we deze grote sportman, voorbeeld en deze legende nooit vergeten. Grazie mille Gianluigi Buffon!

Foto: screenshot video

Reageer op artikel:
Tranen over je wangen bij het afscheid van Gianluigi Buffon
Sluiten