Cristiano Ronaldo scoorde gisteravond z’n mooiste goal ooit

Redactie 4 apr 2018 Entertainment

Je hebt ‘m waarschijnlijk al voorbij zien komen, gisteravond scoorde Cristiano Ronaldo z’n mooiste goal ooit. Met een veel te zieke omhaal besliste hij de kwartfinale in de Champions League tegen Juventus.

Doelpunten heb je in allerlei soorten en maten, maar iedereen is het er wel over eens dat een omhaal tot de allermoeilijkste behoort. De omhaal levert niet voor niets de meeste punten op tijdens het tienen. De wondergoal begon met een misverstand tussen Chiellini en Buffon. Uiteindelijk slingerde rechtsback Carvajal de bal voor en stelde Ronaldo zo in staat om de perfecte omhaal te illustreren.

Op de wereld loopt geen grotere doelpuntenmachine rond als CR7. In 752 wedstrijden scoorde hij 568 doelpunten. Van die 568 was die van gister toch wel zijn mooiste. Staat met stip ook in de lijst van mooiste omhalen aller tijden. Die van Marco van Basten was qua uitvoering misschien nog wel mooier, maar hij scoorde de 3-1 tegen FC Den Bosch. Ronaldo deed het in de kwartfinale Champions League tegen Juventus met Gianluigi Buffon als doelman. Het podium waarop de goal gemaakt is, mag je niet onderschatten als factor als je praat over de schoonheid van een doelpunt. Daarom wint Ronaldo wat ons betreft van Marco van Basten..

Applaus

De stilte in het Allianz Stadium maakte al snel plaats voor kletterend applaus vanuit alle hoeken van het stadion. Het gebeurt niet vaak dat een uitspelende ploeg of speler applaus van het thuispubliek krijgt. Ronaldo was er zelf ook van onder de indruk, zo zei hij na de wedstrijd. “Het was een aangrijpend moment. Dit was een unieke ervaring en ik zal het applaus van de fans van Juventus altijd bij me dragen. Mijn dank is groot.”

Cristiano Ronaldo over de omhaal

Over de goal zelf: “Nog nooit scoorde ik uit een chilena, een omhaal. Het was misschien wel het mooiste doelpunt uit mijn carrière. Ik sprong heel hoog, het was een spectaculaire goal. Zo’n doelpunt die ik altijd heb willen maken, maar waarvoor je in een wedstrijd maar heel soms de kans krijgt. Dit was die kans en het lukte.”

Het slachtoffer in de goal, Gianluigi Buffon had lovende woorden over. Tegen Mediaset zei hij: “We hebben gezien wat Ronaldo is en altijd is geweest: een speler van een ongekend niveau, die samen met Lionel Messi het hoogste niveau bereikt. Beide spelers zijn van vergelijkbare waarde als Diego Maradona en Pelé, gezien het feit hoe ze het verschil kunnen maken en de prijzen die ze met hun teams hebben gewonnen.” Buffon gelooft niet meer in een stunt tegen Real Madrid: “Fouten maken kan gebeuren. Je speelt tegen een ongelooflijke kampioen en zij dwingen je om minder nauwkeurig te zijn dan normaal”, vervolgt Buffon. “Je hebt het over mensen die vijfhonderd goals maken, dat doen ze met een reden. Ik voel teleurstelling, omdat we waarschijnlijk zijn uitgeschakeld. Dat is zonde, heel zonde. Maar als je tegen bepaalde teams speelt, moet je ook realistisch zijn en erkennen dat zij sterker zijn.”

Airtime

We wisten allemaal al dat Ronaldo een beest van een atleet was, maar met deze goal toonde hij dat eens te meer aan. De Spaanse krant Marca berekende dat hij zijn rechterbeen 2.38 meter hoog kwam en zijn hele lichaam was 1.41 meter in de lucht.

Foto: Marca

Coach Zinédine Zidane noemde het een van de mooiste goals ooit gemaakt in het voetbal. Toch zei hij met een knipoog dat hij zijn volley in de Champions League finale van 2002 tegen Bayer Leverkussen mooier vond. Voor de rest buitelden de mensen op Twitter over elkaar heen om de goal te bewieroken. Hieronder een paar de reacties.

Nog een keer uit een andere hoek:

En als we toch bezig zijn, hieronder 10 van de mooiste goals ooit van Cristiano Ronaldo (exclusief de omhaal).

Reageer op artikel:
Cristiano Ronaldo scoorde gisteravond z’n mooiste goal ooit
Sluiten