Conor McGregor gearresteerd door politie na woeste aanval op bus Khabib

The Notorious, Conor McGregor, heeft zichzelf recent bij de politie aangegeven. Hij werd gezocht omdat hij een bus met UFC-fighters waaronder Khabib Nurmagomedov had aangevallen. Conor is daarmee te ver gegaan en zal na het voorval misschien wel nooit meer in de UFC mogen optreden, althans dat wordt gezegd. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, het ziet er niet rooskleurig uit voor McGregor. Wij scheppen even een duidelijk overzicht wat er allemaal aan de hand is en waarom Conor de bus aanviel. 

Wat is er precies gebeurd?

Conor McGregor viel gisteren, samen met twintig andere mannen, een bus aan met UFC-vechters en hun teams. Bij het voorval werden er prullenbakken en dranghekken richting de bus gegooid. Er zijn verschillende beelden viraal gegaan waar duidelijk Conor op te zien is die agressief chaos aan het trappen is.  Zie hier de beelden van het incident:

UFC-baas, Dana White, is boos en geschrokken van het voorval. In een statement dat hij filmde en op Facebook zette gaf hij aan voorlopig niks meer met McGregor te maken willen hebben. Hij vertelt in de video dat de politie op dat moment aan het zoeken is naar McGregor. We weten ondertussen dat Conor zichzelf heeft aangeven bij de politie.

Waarom valt McGregor de bus aan?

De lichtgewicht titel is eigenlijk van Conor McGregor. Deze wordt van hem afgepakt omdat hij hem niet wilt verdedigen. De laatste keer dat McGregor actief was in de UFC was op 13-11-2016 toen hij van Eddie Alvarez won en kampioen lichtgewicht werd. Door die winst was hij kampioen in twee gewichtsklasses (vedergewicht en lichtgewicht). Conor beweert zijn waarde niet betaald te krijgen en wilt daarom niet vechten binnen de UFC. Na een lange periode verliest hij daarom zijn titel aan de winnaar van het gevecht morgen tussen Khabib en Max.

Eerder deze week ging er een andere video viral waarin UFC-vechter Artem Lobov (McGregor zijn trainingsmaatje en teamgenoot) een aanvaring had met Khabib Nurmagomedov. McGregor zou ook nog boos kunnen zijn op Khabib vanwege dat voorval. Alles bij elkaar opgeteld: het strippen van zijn titel, de UFC die hem tegenwerkt en de aanvaring tussen Khabib en zijn teamgenoot hebben bij McGregor de stoppen laten door slaan. Zie de video van de confrontatie tussen Khabib en Artem hier beneden.

McGregor staat al bekend als iemand die heftig reageert en overal schijt aan heeft (hij heeft tenslotte niet voor niets de bijnaam “The Notorious”) Ook staat hij bekend als iemand die opkomt voor zijn teamgenoten (eerdere voorvallen) en kon het ook alleen maar uit de hand lopen. Het feit dat Khabib hem een “pussy” noemt omdat hij zijn titel niet wil verdedigen helpt natuurlijk ook niet. McGregor is volgens velen nu wel echt te ver gegaan en zal meerdere rechtszaken aan zijn broek krijgen te hangen. Wij zijn heel benieuwd hoe dit verder gaat lopen. Gaan we McGregor ooit nog zien terugkeren in de UFC?

Welk gevecht komt er in de UFC?

Khabib Nurmagomedov vecht morgen in het lichtgewicht titel gevecht tegen vedergewicht kampioen Max Holloway. Eigenlijk zou Khabib tegen interim lichtgewicht kampioen Tony Ferguson vechten maar hij meldde zich zes dagen voor het gevecht af wegens een knieblessure. Dat was de vierde keer dat het gevecht tussen Khabib en Tony niet doorging. Op het laatste moment wist de UFC nog de kampioen van een gewichtsklasse lager, Max dus, op te trommelen om het tegen Khabib op te nemen voor de lichtgewicht titel. Als Max Holloway dit gevecht wint is hij de tweede, na McGregor, die twee titels tegelijk bezit in de UFC.

https://www.youtube.com/watch?v=gQjXdIwhvDU

Wat gaat er nu gebeuren?

Morgen is het gevecht tussen Max Holloway en Khabib Nurmagomedov en de UFC zal daar dan ook de focus op leggen. UFC 223 beloofd al langere periode eentje voor in de boeken te worden. McGregor zal waarschijnlijk meerdere rechtszaken aan zijn broek krijgen van alle vechters die in de bus zaten en aangevallen werden. Zo ligt er een UFC-vechter, de Amerikaan Micheal Chiesa, met verwondingen in het ziekenhuis. Persoonlijk schatten we in dat wanneer McGregor het wil, hij nog wel zal terugkeren binnen de UFC. De UFC kan veel geld verdienen met een gevecht waar McGregor aan mee doet. De vraag is eerder of Conor schuld wil bekennen en het risico wil aangaan om gasten als Khabib te gaan bevechten. De toekomst zal alles uitwijzen.

Foto: screenshot YouTube

 

Reageer op artikel:
Conor McGregor gearresteerd door politie na woeste aanval op bus Khabib
Sluiten