Chow Yun-fat wil later zijn volledige vermogen van 714 miljoen dollar schenken aan goede doel

redactie 18 okt 2018 Entertainment

Vele rijkaards genieten van hun moneys. Ze zwemmen erin als Dagobert’s Ducks, en geven het geld uit aan dikke villa’s, vette bolides en dure vakanties. De filmlegende Chow Yun-Fat doet daar allemaal niet aan mee. Sterker nog de beste man leeft van slechts 102 dollar per maand en nu heeft hij het plan om zijn volledige vermogen van 714 miljoen dollar later te schenken aan het goede doel.

Chow Yun-fat is bekend van zijn rollen in films als ‘Crouching Tiger, Hidden Dragon’, ‘The Killer’ en ‘A Better Tomorrow. De acteur leeft van zo weinig geld om genoeg op te sparen voor het goede doel. Het op zich best een prestatie om zo sober te leven in een van allerduurste steden op deze aardkloot. Volgens Oriental Daily heeft Chow 17 jaar gedaan zijn Nokia flip telefoon, onlangs moest deze wel vervangen worden omdat de flip uiteindelijk ophield met werken.

View this post on Instagram

小狗仔Ravin野生捕獲發哥,為牠帶來好運,很快便會去新家了。但還有其他小狗等著領養,請大家幫忙領養、分享、捐助。 Puppy Ravin thanks Mr Chow Yun Fat for bringing him the good luck of being the first of puppies to get adopted. The others are still waiting for their new homes. Please help to adopt, share or donate. 若不能給小狗一個家,請捐款資助牠們: 帳戶名稱:南丫島動物保護組織有限公司 銀行:匯豐銀行 帳號:400-140539-838 If you cannot give a home to the puppies, please donate and support. Account name: Lamma Animal Welfare Centre Bank: HSBC Account: 400-140539-838

A post shared by Chow Yun Fat Fanpage (@chowyunfat_fanpage) on

Discountwinkels

Chow koopt zijn kleding gewoonlijk bij discountwinkels,  omdat hij naar eigen zeggen de kleren niet voor anderen draagt, maar voor zichzelf. Hij wil kleertjes hebben waarin hij zich prettig voelt. Afgelopen week was hij in Taiwan om zijn meest recente film ‘Project Gutenberg’ te promoten. Hij nam de metro om vervolgens een stukje te gaan joggen.

Na zijn dood

Hij en zijn vrouw steken veel tijd in vrijwilligerswerk. Wanneer hij sterft gaat zijn volledige vermogen naar het goede doel.  “Ik heb het gevoel dat het geld niet echt van mij is. Ik heb de leiding om het tijdelijk te houden”, zei hij in een interview in 2014. Wij doen even een hele diepe buiging, wat een held.

Reageer op artikel:
Chow Yun-fat wil later zijn volledige vermogen van 714 miljoen dollar schenken aan goede doel
Sluiten