Mick Schumacher voelt zich klaar voor de Formule 1

Redactie 18 okt 2018 Entertainment

De appel valt niet ver van de boom in de Schumi-familie. Mick Schumacher, de zoon van F1-legende Michael, won afgelopen weekend de titel in de Formule 3, waardoor een stoeltje in de Formule 1 lonkt.

Van de laatste 13 winnaars van het FIA Formula 3 European Championship, stroomden er maar liefst 8 coureurs door naar de Formule 1. Onder andere Lewis Hamilton, Nico Hülkenberg en Romain Grosjean wisten door te stoten naar een van de twintig meest felbegeerde stoeltjes in de autosport.
Logisch dat er door de teams wordt gekeken naar nieuw talent, zeker als ze de achternaam hebben van de coureur die met 7 wereldtitels nog altijd recordhouder is in de F1. Gedurende het seizoen sleepte Mick Schumacher zeven pole positions in de wacht, won hij acht keer en stond hij dertien keer op het podium. En dat in zijn tweede seizoen.

View this post on Instagram

Ich kann es noch gar nicht fassen. Ich bin so dankbar, dass ich das erleben darf, dass ich meinen Traum leben darf und dass ich so ein unglaublich starkes Team hinter mir habe. Es wird noch etwas dauern, bis das bei mir angekommen ist, aber das Gefühl ist riesig. #SCM #QuickMick #TeamMS #KeepFighting #BestFansEver

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

Nog even geduld

Tegen Sat.1 zegt Mick: “Ik heb het talent om mee te kunnen draaien in de Formule 1. Ik denk dat ik er wel al klaar voor zou zijn.” Toch blijft hij verstandig. “Ik ga liever nog een jaar in een lagere klasse rijden, zodat ik daarna meteen competitief kan zijn in de Formule 1.” Die kans is ook zeer reëel, aangezien zijn team Prema hem een stoeltje heeft aangeboden in de F2. “Om voor de volle 100 procent klaar te zijn voor de Formule 1, is het slimmer om alle juniorencategorieën af te gaan”, aldus Schumi junior. Mick als toekomstig uitdager van Max Verstappen? Het is niet zozeer de vraag of dat gaat gebeuren, maar wanneer.

View this post on Instagram

Happy to announce that I will be driving for SJM Theodore Racing by Prema In Macau – really look forward to! #SCM #QuickMick #TeamMS #F3WorldCup @prema_team @theodoreracing1 @macaugrandprix 🏎 Freue mich total auf das Rennen in Macau für SJM Theodore Racing by Prema!

A post shared by Mick Schumacher (@mickschumacher) on

Situatie Michael Schumacher

Als je het over Schumacher hebt, dan rijst al snel de vraag op hoe het toch gaat met Michael. Nadat hij vijf jaar geleden tijdens het skiën met zijn hoofd (met helm) op de rotsen klapte, is zijn huidige toestand nog altijd vrij mysterieus, omdat zijn familie nooit duidelijkheid heeft gegeven. Nadat hij maandenlang kunstmatig in coma is gehouden, wordt hij door een groot team van artsen behandeld in zijn huis aan het meer van Genève. Naar verluidt heeft die behandeling al 15 miljoen euro gekost, maar geeft ze eens ongelijk als ze nog een paar honderd op de bank hebben staan. Zijn ex-manager Willi Weber liet deze week weten dat hij niet verwacht dat Michael Schumacher ooit nog de oude zal worden. Volgens bronnen dichtbij de familie, kan hij niet lopen of staan, maar zou hij wel emoties kunnen tonen. Blijft een ontzettend trieste situatie.

Reageer op artikel:
Mick Schumacher voelt zich klaar voor de Formule 1
Sluiten