China opent debiel groot vliegveld van 58 miljard euro

redactie 26 Sep 2019 Entertainment

Vandaag heeft China haar nieuwste vliegveld geopend genaamd: Daxing International. Het vliegveld is in vijf jaar uit de grond gestampt en kostte ruim 57 miljard euries. Als je komt aanvliegen lijkt het op een feniks. Leuk bedacht van de architect.

Modern

Terwijl ‘The Rock’ zich uitslooft met zijn biceps doet China dit met zijn bouwwerken. De Chinezen hebben het vliegveld uitgerust met allemaal sicke snufjes. Zo is de terminal voorzien van het nieuwste 5G-netwerk wat zorgt dat je lekker snel kan streamen. Ohja, niet te vergeten, ze maken ook gebruik van kunstmatige intelligentie om passagiers te verwijzen. Verder is er Augmented Reality voor in de wachtruimtes en een gezichtsscan bij het inchecken.

Vergelijking

Het gebied is even groot als 7000 voetbalvelden bij elkaar. Volgens de bouwers is dat wel nodig want ze willen 100 miljoen passagiers ontvangen. Schiphol heeft als vergelijking een kleine 71 miljoen. Het vliegveld heeft vier startbanen en vijf terminals. Het is niet zeker of KLM op het vliegveld gaat landen. China Eastern Airline weet het ook nog niet, maar willen dat wel. American Airlines en British Airlines gaat sowieso vliegen via het nieuwe speeltje van China. Omreizen dus!

Hieronder een lijp trailertje!

Reageer op artikel:
China opent debiel groot vliegveld van 58 miljard euro
Sluiten