Centre Parcs Zandvoort opent binnenkort een nieuwe wildwaterbaan

redactie 4 Jul 2019 Entertainment

Het is alweer vijftien jaar geleden sinds er een nieuwe wildwaterbaan in Centre Parcs is geopend en over twee maanden is het weer zover in Centre Parcs Zandvoort. Vanaf september kun je ouderwets naar beneden knallen door ruige bochten en snelle stroomversnellingen.

Naar eigen zeggen is de wildwaterbaan door Centre Parcs uitgevonden, dus dit werk kun je prima aan ze over laten. De baan heeft een typische afwisseling tussen smalle en brede gedeeltes. In de brede gedeeltes kun je even je rust pakken als je voor de zoveelste keer van de baan afgaat.

De baan is nu dus officieel af, waardoor directeur Mark Giethoorn zijn glimlach al niet meer van zijn gezicht krijgt. “Als je voor het eerst water door de baan ziet stromen, komt het kind in mij naar boven. Het is zo spannend of alles wat we van tevoren hebben bedacht ook echt zo uitpakt als je hoopt. Iedere wildwaterbaan is uniek, het is niet een product wat je standaard uit een fabriek haalt”, zegt hij. Moet je nagaan als straks de omgeving van de baan ook een flinke opknapbeurt heeft gehad, dat ziet er nu nog een beetje kaal uit namelijk. Knal er wat palmbomen neer en wij zien onszelf al dobberen.

Centre Parcs wildwaterbaan
Foto: Centre Parcs

2,4 miljoen liter

In een uur tijd wordt er ongeveer 2,4 miljoen liter water door de baan gepompt. Holy shit, binnen een uur gaan daar dus een paar flinke zwembaden doorheen. Naast de stroomversnellingen zijn er nog wat extraatjes aan de baan toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld een minder heftig gedeelte voor de minder avontuurlijke types onder ons en zijn er lichteffecten toegevoegd. Goede reden om je op te sluiten in een Centre Parcs vestiging voor een ouderwets vriendenweekend.

Centre Parcs wildwaterbaan
Foto: Centre Parcs
Reageer op artikel:
Centre Parcs Zandvoort opent binnenkort een nieuwe wildwaterbaan
Sluiten