Candela en Polestar werken samen aan een luxueuze EV-sloep

Als automerk kom je er tegenwoordig niet meer mee weg om alleen auto’s te maken. Tesla maakt een biertje, Porsche een fiets en BMW een boot. Polestar is zich ook hard aan het ontwikkelen om een serieus automerk te worden en dus knutselden zij ook iets zonder vier wielen. Ook de Zweden richten zich op de zee. We stellen je graag even voor aan de Candela C-8 Polestar edition.

Ja sorry, dat is wel waar. Het is niet écht een Polestar. Eigenlijk is het vooral een Candela met een Polestar-sausje.

Candela C-8 Polestar edition

Voor degenen die Candela niet kennen: dat is een merk dat geinige boten bouwt. Nu had je waarschijnlijk al wel zo’n vermoeden dat het niet om een bierbrouwer ging na het intro maar toch. Ze bouwen nu ook niet zomaar boten. Nee, ze specialiseren zich in elektrische draagvleugelboten. Dat zijn van die sloepen die uit het water komen als je op snelheid raakt, waardoor je nog sneller kunt. En je krijgt minder schokken van de golven.

Candela
Foto: Candela x Polestar

“Zero emissions, zero noise, zero vibrations”, zo adverteert de bootbouwer zelf. Dat klinkt natuurlijk als een heerlijk relaxed bootdagje, wij melden ons aan! En de invloed van Polestar? In de boot combineren ze de technologie van Candela met Polestars Scandinavische kijk op luxe EV-design. Dat houdt onder andere in dat ze een nieuwe effen lichtgrijze kleur, speciaal ontworpen stoelbekleding en draagvleugels in de iconische kleur Swedish gold toevoegden.

“Esthetisch design kan ook dienen als een krachtige drijfveer voor een duurzamere toekomst. Bij ons ligt de primaire focus op het creëren van vaartuigen die in elk opzicht aantrekkelijker zijn. Ik ben daarom erg blij met de C-8 Polestar edition en onze samenwerking met het briljante team van Polestar”, zegt Gustav Hasselskog, CEO en oprichter van Candela.

Reageer op artikel:
Candela en Polestar werken samen aan een luxueuze EV-sloep
Sluiten