De Cadillac Escalade Sport Edition geeft een sportieve touch aan een lompe boot

redactie 5 dec 2018 Machines

Als je de American dream leeft dan hoort daar een Cadillac Escalade bij. In de Verenigde Staten is dit bakbeest al jaren het teken dat het goed met je gaat. Het teken dat de centen met veel tegelijk je portemonnee in stromen. Helaas heb je behalve binnenruimte en een lekker klinkende motor niet veel aan deze koets. Sportief is ‘ie in ieder geval zeker niet. Al probeert Cadillac daar nu verandering in te brengen met de Escalade Sport Edition.

Deze variant op de vierde generatie van de Escalade presenteerde het Amerikaanse automerk op de LA Autoshow. Wat is er anders aan die slee dan? Een sterkere motor? Stijvere veren? Een sperdifferentieel? Nee. Echt sportief hebben ze deze enorme wagen natuurlijk niet gemaakt. Is ook helemaal niet mogelijk met zo’n lompe boot van ruim vijf en een halve meter lang.

It’s all about the looks

In een Cadillac Escalade Sport Edition ligt exact dezelfde motor als in alle andere Escalades. Een flinke 6.2-liter V8 met 420 pk. Lekker hoor, zo’n lage roffel van onder je motorkap, maar slechts 420 pk uit een motorblok ter grootte van de maan is natuurlijk een beetje karig. Maar ja, zoals we al eerder zeiden is het natuurlijk geen sportwagen. Is het nooit geweest, zal het nooit zijn. ‘Sport Edition’ refereert dan eigenlijk ook alleen maar naar de looks. Vink je deze optie aan dan krijgt je Escalade een iets sportievere uitstraling. Dit doet Cadillac door de sierlijsten in ‘Gloss Black’ te spuiten en worden de gigantische 22 inch velgen in ‘Midnight Silver’ geleverd. Deze optie kost je 2700 dollar, omgerekend is dit een kleine 2400 euro.

Rariteit in Nederland

Deze optie is overigens alleen te krijgen op de drie duurste Escalade varianten: de Escalade Luxury, de Escalade Premium Luxury en de Escalade Platinum. Wagens die in dezelfde volgorde al ruim 70.000 euro, een kleine 75.000 euro en zo’n 84.000 euro kosten. Niet in Nederland hoor. Ben je gek? Was je soms alweer vergeten dat er een 6.2-liter V8 voorin lag? Deze poging tot sportief zijn van Cadillac zal dan ook een rariteit zijn op de Nederlandse wegen. Je moet namelijk wel heel graag een beetje van de American dream willen proeven wil je dit ding hier rondrijden.

Reageer op artikel:
De Cadillac Escalade Sport Edition geeft een sportieve touch aan een lompe boot
Sluiten