BWM X6 in Vantablack is zwarter dan zwart

redactie 29 Aug 2019 Machines

Bayerische Motoren Werke komt met een hele aantrekkelijke uitvoering van hun X6 model: de Vantablack VBx2. Een zeer toepasselijke naam aangezien de gloednieuwe bolide van deze Deutsche autobouwers 99,9 procent van het licht absorbeert en daarmee alle vorm van reflectie elimineert.

View this post on Instagram

The human eye perceives Vantablack color as two-dimensional but an outstanding character always shines out. Meet the all-new BMW X6 the world's first vehicle in Vantablack at IAA 2019. #TheX6 #BMW #X6 #Vantablack #IAA2019 @levitation_29 @surreyNanosystems

A post shared by BMW (@bmw) on

Lak

De lak die hiervoor gebruikt is wordt al toegepast op materiaal in de ruimte om verdere observatie van sterren, andere planeetjes, buitenaardse wezens en andere materies mogelijk te maken. Spuit dat op een auto, en tadaaa: je hebt een van de zwartste auto’s everrr. Zelfs zo zwart dat BMW claimt dat het menselijke oog de auto kan waarnemen als tweedimensionaal. Da’s niet mis.

Features

Niet alleen de kleur van deze uitvoering is bovenmatig nice, de verdere onderdelen mogen er ook zeker zijn. Zo bevat dit zwarte pareltje ook nog een verbeterde grill, fraaie hoekige koplampen en piekfijne slanke achterlichten. Wat wil je nog meer? In september kan je hem in echt gaan bewonder tijdens de Frankfurt Motor Show, maar voor nu moet je genoegen nemen met deze schitterende kiekjes.

Reageer op artikel:
BWM X6 in Vantablack is zwarter dan zwart
Sluiten