Burberry showt kenmerkende stijl in nieuwe collectie met badkleding

Daniel Lee heeft zijn eerste badmode collectie voor Burberry gedropt. Waarbij hij modellen, heel toepasselijk, op zee afbeeldde met fotografie en film van Tyrone Lebon.

In de campagne zien we onder andere: Angelina Kendal, Candace Demers, Sophie Alice, Tess Carter en Tianna St. Louis heerlijk flaneren op het strand.

Burberry Equestrian Knight Design

Op de beelden zien we de kenmerkende geruite stijlen van het Britse modehuis in het water onder een bewolkte hemel. Ondertussen verschijnt de frisse Equestrian Knight-iconografie van het merk in de hele campagne, zowel in wit als in elektrisch blauw.

Het originele ontwerp, dat een ridder in Burberry-livrei laat galopperen op een paard, was de winnende inzending van een openbare wedstrijd om rond 1901 een nieuw logo te ontwerpen.

Het ontwerp bevat het Latijnse woord ‘prorsum’, wat ‘voorwaarts’ betekent, en werd geïntroduceerd door de toenmalige CEO Rose Marie Bravo en creatief directeur Roberto Menichetti en werd vervolgens regelmatig gebruikt door Christopher Bailey toen hij de leiding had.

Collectie

Maar het gaat natuurlijk vooral over de collectie. Deze bevat items voor zowel vrouwen als voor mannen. De nieuwe campagne zet klassiekers in de schijnwerpers, waaronder geruite shorts, bikini’s, vissershoeden en strandtassen. Het enige wat niet volledig geruit is, is een zwarte bikini. Maar die heeft wel weer een geruite rand, blijft het toch nog een geheel.

De collectie bevat ook een geruit reddingsvest en strandlaken. Kortom alles wat je nodig hebt voor een heerlijk dagje naar het strand. Behalve dan de zonnebrand, die mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Onder Lee’s nieuwe richting, die het merk levendige kleuren met een veel grotere kracht heeft laten omarmen, is deze collectie een eerbetoon aan de nalatenschap van het merk. Dankzij het gebruik van de kenmerkende, beige tonen.

Veel kleuren

We weten het, de zomer is nog niet eens begonnen. Maar merken kijken altijd veel verder naar voren en met dit weer lijkt het eerder alsof het najaar om de hoek staat in plaats van de zomer.

De najaarscollectie 2023 komt later dit jaar in de winkels, en brengt slecht nieuws voor de typische Burberry look. Lee maakt er namelijk met paars, rood en geel een kleurrijke bedoening van. En dat kan betekenen dat de beige dagen van Burberry voorbij zijn. Nu dus extra genieten van deze ultieme Burberry look in deze badmode collectie.

Reageer op artikel:
Burberry showt kenmerkende stijl in nieuwe collectie met badkleding
Sluiten