Bugatti viert verjaardag en pakt uit: Bugatti Chiron Sport 110 ans

redactie 8 Feb 2019 Machines

Viva la France! Het Franse automerk Bugatti bestaat 110 jaar en dat moet gevierd worden. Gelukkig weten die gekke Fransen wel een leuke traktatie voor hun verjaardag. Namelijk, een limited edition Bugatti Chiron Sport 110 ans. Halleluja, wat een auto!

Als je nog niet wist dat Bugatti een Frans automerk is, dan kom je er wel achter, zo lijken de ontwerpers te hebben gedacht. Over de hele auto zitten Franse vlaggetjes verwerkt. Op sommige plekken wat subtieler dan andere *Uche uche* spoiler *uche uche*. Maar dat neemt niet weg dat het een megadikke bak is. De auto heeft een beetje een blauwe gloed, wat lekker gaat in combinatie met de matzwarte velgen. Achter die velgjes zien we de hardblauwe remschijven doorschijnen. Heel vet! Ook zal de 110 ans versie standaard geleverd worden met een zogeheten ‘sky roof’.

Hoe presteert de Bugatti?

Motorisch wordt er niks aan deze wagen gedaan. Hij zal dus hetzelfde zijn als de normale Bugatti Chiron Sport. Maar dat is natuurlijk niet erg, want we moeten ons best redden met de 1600 pk’s die worden meegeleverd. Je zit met deze snelheidsduivel binnen 2.5 seconden op de honderd en als je wil kan je ‘m doortrekken tot zo’n 420 kilometer per uur. Prima toch?

 

 

Reageer op artikel:
Bugatti viert verjaardag en pakt uit: Bugatti Chiron Sport 110 ans
Sluiten