Bugatti toont voor het eerst hun nieuwe 1.500 pk sterke Chiron

webredactie 29 feb 2016 Machines

Vandaag gaat Bugatti eindelijk de opvolger van de Veyron presenteren en om ons al een voorproefje te geven knalden ze vandaag de eerste foto’s online. Op het eerste oog lijkt de Chiron behoorlijk op zijn voorganger, maar er zijn wel degelijk wat aanpassingen. Zo zien de koplampen er een stuk beter uit en loopt het frame aan de zijkant door naar boven als een soort halve maan. Het zijn kleine veranderingen die de Chiron net even wat mooiere en stijlvoller maken dan de Veyron. Aan de voor en zijkant is dus niet heel veel gesleuteld, maar de achterkant hebben ze wel flink aangepakt. Aan het ronde kontje is flink gesleuteld en de ass van de Chiron ziet er nu een stuk breder en sportiever uit. Een dikke verbetering als je het ons vraagt. 

Natuurlijk is het leuk dat hij mooier is dan de Veyron, maar bij een Bugatti gaat het toch vooral om de prestaties en ook die zijn niet mis. Onder de motorkap ligt een hele dikke dikke quad-turbo 7.993 cc W16 motor die gebruik maakt van het zogenaamde 2-stage turbocharging. Wat dit systeem doet weten we nog niet precies, maar het levert wel even 1.500 pk op. Dankzij de 7-traps DCT transmissie wordt al die pure kracht zo effectief mogelijk gebruikt en zit je binnen 2,3 seconden op de 100 km/u. Ook de topsnelheid van ruim 460 km/u is indrukwekkend. Al zetten de Fransen de top nu nog op slechts 420 km/u voor straatgebruik.

Op basis van alles dat we nu weten kunnen we wel zeggen dat de Chiron een meer dan waardige opvolger gaat worden van de Veyron. Toch is er ook nog veel onduidelijk. Wanneer gaat hij op de markt komen, wat gaat hij kosten en gaat er ook een hybride versie komen? Vanavond staat de officiële presentatie gepland en hopen we antwoord te krijgen op al onze vragen. Van de eerste foto’s worden we in ieder geval behoorlijk enthousiast.

Reageer op artikel:
Bugatti toont voor het eerst hun nieuwe 1.500 pk sterke Chiron
Sluiten