De Bugatti Chiron die het snelheidsrecord op z’n naam heeft staan wordt geveild

De historische Bugatti Chiron wordt geveild. Dit zwart-oranje monster is de eerste hypercar ooit die de machtige 300mph grens overschreed. De rekenwonders onder ons weten dat dit 480 km/u is. Ja, je leest het goed. Deze snelheidsduivel brak alle records en wordt binnenkort opnieuw verkocht.

De straaljagerwagen wordt verkocht door RM Sotheby’s. Zij handelen normaal gesproken alleen in klassieke wagens, maar bij de Bugatti Chiron ligt dat net even anders. Ondanks dat het een 2022 model is, vind RM Sotheby’s het een classic vanwege de mijlpaal die de wagen heeft gehaald. Zij willen dus best een uitzondering maken en dat snappen we ook wel met zo’n prijskaartje.

Geteste Bugatti

In november kan jij de Bugatti aanschaffen. Er zijn maar 30 uitvoeringen geproduceerd van deze bliksemsnelle wagen. Het is daarbovenop ook nog eens de eerste legale auto voor op de openbare weg die sneller dan 480 km/u kan. Vaak zijn de topsnelheden van dit soort wagens getest op een rolbank of gebaseerd op data, maar bij de Bugatti Chiron is het een zekerheidje. Testcoureur Andy Wallace heeft het zwart-oranje monster met 480+ km/u over de Duitse Ehra-Lessien testbaan gejaagd.

Hypercar geschiedenis

“Het is ondenkbaar dat een auto hiertoe in staat zou zijn”, zei Wallace na het schrijven van hypercargeschiedenis. “Maar de Chiron was goed voorbereid en ik voelde me heel veilig, zelfs tijdens de hogesnelheidsmomenten.” Jullie begrijpen zelf ook wel dat zo’n topspeed niet vanzelf tot stand komt. De 8.0-liter quad turbo W16 motor werkt samen met het lichtgewicht aerodynamische bodywork om dit soort astronomische snelheden te halen.

Zo goed als nieuw

Alle 30 exemplaren van de Bugatti Chrion zijn allang verkocht, maar nu wordt er dus weer één geveild. Je koopt hem in dezelfde staat als drie jaar geleden, want de geveilde wagen heeft maar 2.300 km op de teller. Je denkt vast: welke gek koopt zo’n wagen en rijdt er zelf niet mee? Dat komt vast omdat de eigenaar te druk was met het rijden van zijn 17 andere hypercars. De man besloot dus zijn Bugatti te verkopen en op 5 november kan jij in Londen dit beest aanschouwen en kopen. Niet schrikken, er hangt een prijskaartje van 4 miljoen aan. Check hieronder nog effe wat verkoopplaatjes en hoe de Bugatti door de snelheidsbarrière breekt.

Reageer op artikel:
De Bugatti Chiron die het snelheidsrecord op z’n naam heeft staan wordt geveild
Sluiten