Dit kost het om een Bugatti Chiron te laten verzekeren

redactie 10 Oct 2019 Entertainment

Lekker bezig gozer! Je hebt met bloed, zweet en tranen een mooi bedrag bij elkaar weten te sparen en hebt daarmee een welverdiende auto gekocht. Je wilt natuurlijk niet dat iemand je deze aankoop gaat ontnemen, dus een autoverzekering is zeker niet misplaatst. Sluit je autoverzekering af via geld.nl om zo zorgeloos te kunnen blijven scheuren in je nieuwe pronkstuk. 

Luxe wagen

Er zit natuurlijk wel een flink verschil in qua kosten of je nu een Fiat Panda gaat verzekeren of een dikke Bugatti, vooral die laatste wagen vraagt een speciale-behandeling. Stel je voor dat je na jarenlang zwoegen het voor mekaar gekregen hebt om een Bugatti Chiron op de kop hebt weten te tikken, stel hè. Dat kost natuurlijk een flink bedrag om die te voorzien van een verzekering, naast het astronomische bedrag wat je voor de auto zelf al opzijgezet hebt.

Bedrag

Hoeveel kost zoiets dan? Horen we je al roepen. Nou, dat heeft de New York Auto Show voor je uitgeplozen. In het land van Donald Trumpie zet een Chiron je 3.260.000 dollar achteruit. Tien procent van dit hele bedrag (326.000) wordt genomen als aanbetaling. Na je aankoop mag je, of beter gezegd, moet je maandelijks 4.188 dollar afgeven aan de verzekering. Per 365 dagen komt dat neer op een bedrag van 50.251 dollar (45.8 duizend euro). Dat is niet niks, maar ja, als je de keuze maakt om zo’n ding aan te schaffen kan je dit wel een beetje zien aankomen.

Speciaal

Daarnaast is een Bugatti Chiron geen auto die de gemiddelde aardbewoner in z’n wagenpark heeft rondt slingeren. Daarom is een ‘normale’ verzekering ook niet op z’n plaatst. Voor zo’n excentrieke 1.500 pk-scheurijzer moet je namelijk een ‘collector car insurance’ afsluiten. Deze speciale soort van een verzekering dekt de kosten van bijvoorbeeld van een reparatie beurt. Anders duik je regelrecht de financiële afgrond in.

Is dit financieel gezien allemaal een beetje veel voor je, maar jeukt het toch een beetje? Geniet dan in het filmpje hieronder gratis en voor niets van het bakbeest in optimale actie.

 

 

Reageer op artikel:
Dit kost het om een Bugatti Chiron te laten verzekeren
Sluiten