Bremont viert de kroning van koning Charles III met een herdenkingsuurwerk

Zaterdag 6 mei, is een dag die de geschiedenisboeken in zal gaan. Dan vindt namelijk de kroning van Charles III tot koning van het Verenigd Koninkrijk plaats. Om de inaugurele gebeurtenis te vieren, heeft de Britse horlogemaker (hoe kan het ook anders) Bremont een herdenkingsuurwerk in beperkte oplage onthuld ter ere van de nieuwe monarch.

Arabische cijfers

We moeten eerlijk zeggen: de aanduiding “Arabische cijfers” is wat verwarrend. In de Arabische wereld worden juist andere cijfersymbolen gebruikt. Het Arabische getalsysteem is echter een positiestelsel dat de bekende cijfers 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 gebruikt.

Het nieuwe horloge is gebaseerd op het iconische Martin-Baker MB-model van de Britse horlogemaker, schittert het MBII King Charles III-horloge in klassiek wit. Dit wordt gecombineerd met helderwitte Arabische cijfers, met lume (zorgt ervoor dat het lichtgeeft in het donker) gevulde wijzers en geaccentueerd door een paars getinte secondewijzer. De kast van 42 mm is uitgevoerd in een roestvrijstaal met een gekartelde titanium houder. Bovendien is het voorzien van een gepatenteerde binnenste Roto-Click ring.

Details

Een van de meest opvallende kenmerken van dit klokkie is de gegraveerde achterkant van de kast. Deze is voorzien van het King Charles III Coronation Emblem. Het hart van het uurwerk is het bezet met 26 juwelen, Glucydur-balans, Anachron-balansveer en een Nivaflec-drijfveer. Met een snelheid van 28.800 trillingen per uur, ook biedt het uurwerk 10 ATM waterdichtheid. Het horloge is gecombineerd met zwarte kalfsleren banden en afgewerkt met witte stiksels en een bijpassende roestvrijstalen gesp.

Dit uurwerk wordt uitgebracht als een limited edition van 50 stuks en is exclusief verkrijgbaar via de officiële website en boetieks van Bremont. We weten nog niet hoeveel het gaat kosten. Wel hebben we een vermoeden dat het niet heel erg goedkoop gaat zijn. Mocht je toch geïnteresseerd zijn, raden wij aan de website van het merk in de gaten te houden voor updates over de beschikbaarheid en dus de prijs.

Reageer op artikel:
Bremont viert de kroning van koning Charles III met een herdenkingsuurwerk
Sluiten