Ontdek dit botenparadijs in deze kelder in Monaco

redactie 20 Jul 2019 Entertainment

Het piepkleine vorstendom Monaco kennen we van de fabelachtige jachten waar de supermodellen elkaar bevechten om het dek te mogen zwabberen en de brullende racewagens tijdens de jaarlijkse GP’s die huishouden in de nauwe straten. Wat weinig mensen weten is dat er voor botenliefhebbers een ware schat verscholen ligt in het volgebouwde belastingparadijs. 

FHM-Monaco Boten

Ruimte is ongekend schaars in het dwergstaatje van prins Albert II dat slechts 2 vierkante kilometers groot is. Aangezien iedereen met een goedgevulde bankrekening dolgraag in de mondaine badplaats wil wonen, of op z’n minst een vakantiehuis wil bezitten om de blits te maken bij de rijken der aarde, zijn de vrije plekken onvindbaar. Door het tekort aan woon- en werkruimte besloten de creatieve inwoners een kelder aan te leggen onder het paleis. Carlo Riva, oprichter van de iconische botenbouwer Riva, zag zich genoodzaakt de ondergrondse ruimte aan te schaffen en hier zijn boten op te slaan. Wel zo gemakkelijk want het prinselijke onderkomen grenst aan de haven.

FHM-Monaco Botenparadijs

 

Deze opslag van de Monaco Boat Service, zoals de officiële dealer van de Riva’s heet, heeft plek voor zo’n 100 vaartuigen. De oprichter was ook bezeten van racen waardoor er in de kelder de nodige speedboten te vinden zijn waarvan het kwijl uit je mondhoeken begint te lopen. Vanaf het begin van de vestiging in 1959 liggen hier de mooiste schepen veilig opgeslagen. Deze historische waterracers zijn een lust voor het oog en een absoluut hoogtepunt van ieder bezoek aan het prinsdom.

Esquire

Reageer op artikel:
Ontdek dit botenparadijs in deze kelder in Monaco
Sluiten