Historisch schilderij Bob Ross te koop voor enorm bedrag

Het allereerste tv-schilderij van Bob Ross, staat op het punt om op de markt te komen, en het gaat te koop staan met een prijskaartje van maar liefst $10 miljoen dollar. We bedoelen, kun je je voorstellen dat je een stukje kunstgeschiedenis bezit dat door de legendarische Bob Ross zelf is gemaakt. Heerlijk toch als je zo’n rustgevend landschap aan je muur hebt hangen. 

Voor degene die de iconische Bob Ross misschien niet kent, hij was de meest vrolijke en zachtaardigste schilder die jarenlang onze tv-schermen sierde en ons het plezier leerde van het creëren van prachtige landschappen met zijn beroemde ‘nat-in-nat techniek’. Die heet zo omdat je met de voor deze techniek ontwikkelde verf, laag over laag aanbrengt op het doek, terwijl de olieverf nog nat is. Je hoeft dus niet te wachten tot de verf droog is, zo kun je in korte tijd dus erg goed leren schilderen. Zijn rustgevende stem vrolijke boompjes werden onderdeel van de popcultuur en hij inspireerde talloze mensen om een penseel op te pakken en kunst eens te proberen.

Hartendief

Het allereerste tv-schilderij van Bob Ross is een waar meesterwerk en heeft een speciaal plekje in de harten van kunstliefhebbers en fans over de hele wereld. Dit specifieke kunstwerk, gemaakt in het begin van de jaren 80 geeft de essentie weer van de kenmerkende stijl van Ross: serene landschappen vol vrolijke kleine bomen, donzige wolken en kalme meren. Als je er alleen al aan denkt, kom je al helemaal tot rust.

Waardevol stukje popcultuur

Het prijskaartje van $10 miljoen klinkt misschien hoog, maar denk er eens over na. Dit schilderij is een stukje geschiedenis van de popcultuur. Het is een symbool ban de eenvoud en schoonheid die Bob naar de wereld bracht. Bovendien is de waarde van zijn kunstwerken door de jaren heen gestaag gestegen, deze allereerste creatie is een ultiem hebbedingetje.

Biedingsoorlog

We kunnen ons de biedingsoorlog over dit schilderij al voorstellen. Kunstverzamelaars, Bob Ross-fans en liefhebbers van tv-geschiedenis zullen strijden om dit piece of art van hun eigen te maken. Het ons ook niet verbazen als dit stuk zelfs meer dan 10 miljoen dollar zou kosten.

Om je dag heerlijk zen te beginnen, hier nog een video van Bob Ross op z’n best.

 

Reageer op artikel:
Historisch schilderij Bob Ross te koop voor enorm bedrag
Sluiten