Met je kinderen achterin in 3,7 sec. naar de 100 met de Mercedes AMG E63 Estate

Redactie 3 feb 2017 Machines

Stel, je hebt net als 99% van de wereldbevolking maar geld voor één auto voor de deur. Je wilt luxe en hard blazen, maar ook een paar kratten bier achterin kunnen gooien, een paar gasten uit je voetbalteam transporteren naar de uitwedstrijd en vooruit: je hebt misschien ook nog wel een paar kinderen die je af en toe moet vervoeren. Eigenlijk had je tot nu toe alleen de RS6 Avant als Audi als optie. Maar Mercedes gaat zich mengen in dit segment met de Mercedes AMG E63 Estate. Of nog sneller: de E63 S Estate.

Luxe, bloedsnel en genoeg ruimte voor zeker één vrouw en drie kinderen. Die moeten wel hun gordel om als je het gaspedaal intrapt, want de 4,0-liter biturbo V8 levert 571 pk, terwijl dat bij de S liefst 612 pk en 850 Newtonmeter aan koppel is.

Dat gaat hard jongen. In 3,7 seconden naar de 100 in ’t uur. Dat zijn serieuze sportwagenspecs, en dat voor een stationwagen. Nu nog je vrouw overtuigen dat je dat vermogen écht nodig hebt. Begin een moeilijk verhaal over motorcapaciteit, laat woorden vallen als aandrijflijn, zuigers en cilinders, dan moet het lukken.

Reageer op artikel:
Met je kinderen achterin in 3,7 sec. naar de 100 met de Mercedes AMG E63 Estate
Sluiten