FHM’s Filmguide: Dit zijn de beste films van 2024

2024 belooft een spectaculair filmjaar te worden. We kunnen veel nieuwe vette films verwachten, maar ook veel vervolgen waar we al lang naar smachten. Van de Nederlandse thriller Invasie tot een meedogenloze Godzilla x Kingkong: The New Empire. Pak de popcorn er maar alvast bij, want wij zetten de beste films van 2024 voor jou op een rijtje!

Beste films van 2024

Of je nou van horror, komedie, animatie, actie of science-fiction films houdt. In 2024 komt er voor ieder wat wils in de bioscoop. De beste acteurs van heel de wereld kunnen we weer bewonderen op het witte doek!

Februari

Madame Web

Regie: S.J. Clarkson
Cast: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Emma Roberts
Genre: actie/sciencefiction
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: In deze Thriller is Dakota Johnson te bewonderen in de rol van Cassandra Webb. Zij is een ambulancemedewerker uit Manhattan die erachter komt dat ze waarschijnlijk helderziend is. Als ze achter verhalen uit haar verleden komt, sluit ze een pact met drie andere jonge vrouwen die een veelbelovende toekomst staan te wachten.

The Bricklayer

Regie: Renny Harlin
Cast: Aaron Eckhart, Nina Dobrev, Clifton Collins Jr.
Genre: actie/thriller
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: Steve Vail, die een aantal jaar geleden is vertrokken bij de CIA moet weer in actie komen. Het schijnt dat de CIA een reeks moorden op journalisten heeft gepleegd en deze chantage moet stoppen. Vail blijkt nauwe contacten te hebben met het meesterbrein achter de moorden en dus is er geen andere optie dat hij deze taak op zich neemt.

The Iron Claw

Regie: Sean Durkin
Cast: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson
Genre: biografie/drama
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: In de familie Von Erich zijn er drie broers. Kerry, Mike, Kevin en David, ze zijn onafscheidelijk en behoren onder leiding van hun vader Fritz tot de wereldtop van het show-worstelen. In de ring gaat hun alles goed af, maar daarbuiten heerst een ‘Von Erich-vloek’ op hen. Het eeuwige succes en aanzien van de familie staat op het spel door persoonlijke tragedies.

The Great Escaper

Regie: Oliver Parker
Cast: Micheal Caine, Glenda Jackson, John Standing
Genre: drama
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: Deze dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog. De 89-jarige Britse veteraan Bernard Jordan ontsnapt uit zijn verzorgingstehuis omdat hij voor de 70e herdenkingsdag van D-day graag naar Normandië wil. Dit speelt zich allemaal af in de zomer van 2014. Bernie wil zich graag nog één keer samenvoegen met zijn collega-veteranen op het strand van Normanië. De eeuwige liefde tussen de veteraan en zijn vrouw Rene wordt in deze film gerespecteerd door haar fantastische steun.

Cat Person

Regie: Susanne Fogel
Cast: Isabella Rossellini, Hope Davis, Nicholas Braun
Genre: drama/thriller
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: Nadat de 34-jarige Robert het nummer van de 20-jarige studente Margot vraagt beginnen ze uitgebreid te appen. Via app vindt Margot het allemaal grappig en flirterig, maar wanneer ze op date gaan blijk Robert toch niet zo te zijn als online. Als de verwachtingen van de twee uiteindelijk botsen, dreigt alles uit de hand te lopen.

Bob Marley: One Love

Regie: Reinaldo Marcus Green
Cast: Kingsley Ben-Adir
Genre: biografie/drama
Te zien vanaf: 15 februari
Wat: Deze film viert het leven en de muziek van de icoon Bob Marley. Voor het eerst is er op het grote scherm te zien hoe de zanger generaties inspireerde met zijn boodschap van eenheid en liefde. Deze biografie is in samenwerking met zijn familie, wat het allemaal nog net iets meer bijzonder maakt.

Land of Bad

Regie: William Eubank
Cast: Russell Crowe, Milo Ventimiglia, Liam Hemsworth
Genre: actie/thriller
Te zien vanaf: 22 februari
Wat: De enige hoop ligt bij een JTAC van de luchtmacht en een dronepiloot, wanneer het ODA-team van het leger in een val wordt gelokt. Het is hun taak om deze bizarre strijd van 48 uur te leiden zodat iedereen het zal overleven.

Dune: Part Two

Regie: Denis Villeneuve
Cast: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson
Genre: sciencefiction
Te zien vanaf: 29 februari
Wat: De legendarische reis van Paul Atreides gaat door. Hij doet dit in gezelschap van Chani en de Vrijmans. Ze gaan op oorlogspad om wraak te nemen op degene die zijn familie heeft vernietigd. Paul moet in deze film een moeilijk besluit nemen, kiest hij voor de liefde voor zijn leven of voor het lot van het universum?

Eddy’s Oorlog

Regie: Joost van der Valk
Cast: Eddy van Wessel
Genre: documentaire
Te zien vanaf: 29 februari
Wat: Eddy van Wessel, reist als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf af langs de Oekraïense frontlinies. Hij wil graag nog eenmaal de ultieme foto maken. Het moet een beeld zijn dat het hele conflict, wat trauma’s, tegenslagen en worstelingen in één keer weergeeft.

Maart

Imaginary

Regie: Jeff Wadlow
Cast: DeWanda Wise, Tom Payne, Betty Buckley
Genre: horror
Te zien vanaf: 7 maart
Wat: Chauncey The Bear will never leave you, Dat werd gezegd. Deze imaginary friends bestaan en als jij wil geloven dat ze er niet meer zijn, dan betekent dit niet dat ze echt weg zijn. Dit laten ze merken, op allerlei manieren.

The Promised land

Regie: Nikolaj Arcel
Cast: Mads Mikkelsen, Gustav Lindh, Amanda Collin
Genre: historisch/drama
Te zien vanaf: 7 maart
Wat: De Deense koning Frederik V verklaart in de achttiende eeuw dat het Jutland gekoloniseerd moet worden. Echter wordt zijn beslissing door niemand omgezet naar de praktijk. Er wonen wolven en struikrovers op het stuk land. Maar dan komt de eenzame soldaat Ludvig von Kahlen. Hij durft het aan om dit stuk met de gevolgen van dien te betreden. Wat hij in zijn achterhoofd houdt is zijn doel: het vergaren van eer en het bereiken van rijkdom.

Miller’s Girl

Regie: Jade Halley Bartlett
Cast: Martin Freeman, Jenna Ortega, Bashir Salahuddin
Genre: komedie/drama
Te zien vanaf: 14 maart
Wat: Een schrijfopdracht aannemen van je leraar, dat kan nog wel eens een slecht idee zijn. De studente Cairo Sweet denkt een onschuldige schrijfopdracht aan te nemen van haar leraar Jonathan Miller. Dit zorgt echter voor een ingewikkelde tijd van geheimen en verlangens.

Dream Scenario

Regie: Kristoffer Borgli
Cast: Lily Bird, Nicolas Cage, Julianne Nicholson
Genre: komedie/horror
Te zien vanaf: 14 maart
Wat: De eenzame en alledaagse professor Paul Matthews wordt van de ene op de andere een ware beroemdheid, wanneer hij in de dromen van miljoenen mensen verschijnt. Het is een groot raadsel waarom dit gebeurt. Hij heeft er niet veel moeite mee, want alles blijkt mee te zitten. Studenten komen weer naar zijn lessen en de relatie met zijn vrouw is beter dan ooit. Het probleem begint wanneer mensen hem niet meer zien in leuke dromen, maar in ware nachtmerries.

No Way Up

Regie: Claudio Fäh
Cast: Phyllis Logan, James Carrol Jordan, Colm Meaney
Genre: actie/thriller
Te zien vanaf: 14 maart
Wat: Ava en een aantal andere overlevenden zitten vast in de cabine wanneer hun vliegtuig neerstort in de Stille Oceaan. Er staat Ava veel te doen, want ze moet de moed bij elkaar rapen om de andere overlevenden in veiligheid te brengen en het tegelijkertijd opnemen tegen bloeddorstige haaien.

Kung Fu Panda 4

Regie: Mike Mitchell en Stephanie Stine
Cast: Awkwafina, Angelina Jolie, Seth Rogen
Genre: animatie/actie/avontuur
Te zien vanaf: 20 maart
Wat: Hij heeft al heel wat gevaarlijke avonturen overleefd, maar nu wacht Po, de drakenkrijger, een nieuwe roeping. Dit keer is hij verkozen tot spiritueel leider van de Vredesvallei. Het vinden van een nieuwe drakenkrijger lijkt moeilijker dan verwacht en zijn spirituele leiderschap is toch ook iets minder voor Po dan gedacht.

Sleeping Dogs

Regie: Adam Cooper
Cast: Karen Gillian, Russel Crowe, Tommy Flanagan
Genre: Thriller
Te zien vanaf: 21 maart
Wat: Hoewel deze rechercheur dit werk eigenlijk niet meer doet, moet hij nu weer in actie komen. Hij heeft al jaren een slecht geheugen en moet van de dokters zijn geheugen bezig houden. Hij bedenkt zich dat de uitkomst van een moordzaak van 10 jaar geleden, waarbij een professor om het leven kwam, niet logisch is. Hij duikt er opnieuw in en krijgt hulp van een collega.

Godzilla x Kingkong: The New Empire

Regie: Adam Wingard
Cast: Rebecca Hall, Dan Stevens, Rachel House
Genre: actie/avontuur
Te zien vanaf: 28 maart
Wat: Het epische gevecht zet zich voort! In Godzilla x Kong volgt een geheel nieuw avontuur. De epische Kong en Godzilla nemen het in deze film op tegen de dreiging die het leven van hen en ons op het spel zet.

April

Invasie

Regie: Bobby Boermans
Cast: Dian Biemans, Oscar Foronda, Michel Sminia
Genre: actie/thriller
Te zien vanaf: 11 april
Wat: In deze Nederlandse thriller worden Curaçao en Aruba uit het niets aangevallen door een van de buurlanden. Politiek Den Haag staat meteen op scherp. Het conflict loopt snel uit de hand en daarom moeten drie jonge mariniers het verschil gaan maken daar. De reddingsmissie van de Nederlandse ambassadeur wordt een race tegen de klok.

Back to Black

Regie: Sam Taylor-Johnson
Cast: Lesley Manville, Jack O’Connell, Eddie Marsan
Genre: biografie
Te zien vanaf: 18 april
Wat: Deze film is een ode aan Amy Whinehouse. Deze iconische muziekster heeft veel impact gemaakt in de 21e eeuw. Back to Black is haar levensverhaal, van haar jeugdige jaren tot wereldsucces. De film laat ook de tragische kant van haar leven zien zoals haar dood.

Mei

Breathe

Regie: Stefon Bristol
Cast: Milla Jovovich, Sam Worthington, Common
Genre: actie/thriller
Te zien vanaf: 2 mei
Wat: Wanneer de luchttoevoer schaars wordt, moeten een moeder en dochter de strijd aan gaan om te kunnen overleven. Er komen namelijk twee vreemden bij hen in de buurt die ook dringend op zoek zijn naar zuurstof.

Kingdom of the Planet of the Apes

Regie: Wes Ball
Cast: Freya Allan, Peter Macon, Owen Teague
Genre: actie/sciencefiction
Te zien vanaf: 8 mei
Wat: Deze film speelt zich af in de toekomst. De apen zijn de dominante soort op deze wereld en leven in harmonie samen. In tegendeel leven de mensen ondergedoken. Een jonge aap gaat op een ingrijpende reis die er voor zal zorgen dat hij alles wat hij heeft geleerd in het verleden in twijfel trekt. De keuzes die de jonge aap maakt hebben invloed op de toekomst van de apen én mensen.

Tarot

Regie: Spenser Cohen en Anna Halberg
Cast: Avantika, Jacob Batalon, Olwen Fouéré
Genre: horror
Te zien vanaf: 9 mei
Wat: Wanneer een groep studievrienden hun toekomst achter wil laten met behulp van tarotkaarten, overschrijden ze de belangrijkste regel: gebruik nooit de kaart van een ander. De vrienden komen hierdoor lijnrecht tegenover het lot te staan en moeten het opnemen tegen de dood om te ontsnappen aan de toekomst die in hun lezing naar voren kwam.

Garfield

Regie: Mark Dindal
Cast: Chriss Pratt, Samuel L. Jackson
Genre: animatie/avontuur
Te zien vanaf: 22 mei
Wat: De wereldberoemde oranje kat is weer terug! Hij heeft een hekel aan van alles en nog wat. Toch trekt deze binnenkat de stoute schoenen aan en gaat op avontuur buiten de deur. Garfields vader Vic is namelijk zomaar weer op komen duiken. Dit betekent dat de chagrijnige kat en zijn viend Odie mee op pad moeten. Dit keer gaan ze met Vic mee naar een risicovolle roofoveral.

Furiosa: A Mad Max Saga

Regie: George Miller
Cast: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth
Genre: actie / sciencefiction
Te zien vanaf: 23 mei
Wat: na de grote ondergang van de wereld komt de jonge Furiosa in handen van een grote motorbende onder leiding van Warlord Dementus. Ze is weggehaald uit de Green Place of Many Mothers. Ze gaat op tocht met de motorbende door de woestijn en komen op een plek waar Immortan Joe alles bepaalt.

Winnie-The-Pooh: Blood and Honey 2

Regie: Rhys Frake-Waterfield
Cast: Peter DeSouza-Feighoney, Simon Callow, Alec Newman
Genre: horror/thriller
Te zien vanaf: 30 mei
Wat: Winnie The Pooh is terug! Deze keer neemt hij zijn vrienden Teigertje, Uil en Knorretje mee om wraak te nemen op Janneman Robinson. Een ding is zeker, er gaat bloed vloeien.

Juni

A Quiet Place: Day One

Regie: Michael Sarnoski
Cast: Lupita Nyong’o, Alex Wolff, Joseph Quinn
Genre: Drama/Horror/Thriller
Te zien vanaf: 27 juni
Wat: Deze film speelt zich af vóór de eerste film. Als Sam een dagje in New York is, dan wordt de aarde overspoeld met buitenaardse wezens. Ze ontmoet Eric en ze gaan samen opzoek naar een manier om in deze nieuwe realiteit te overleven.

Juli 

Dispicable Me 4

Regie: Chris Renaud en Patrick Delage
Cast: Sofia Vergara, Joey King, Will Ferrell
Genre: animatie/avontuur
Te zien vanaf: 3 juli
Wat: Gru en zijn familie zijn in gevaar. De ijverige Maxime Le Mal in ontsnapt en wil wraak. Er zit maar één ding op en dat is met heel de familie onderduiken. Een diefstal plegen samen met kinderen en minions blijkt ook nog niet zo simpel.

The Bikeriders

Regie: Jeff Nichols
Cast: Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy
Genre: crime/drama
Te zien vanaf: 4 juli
Wat: de Vandals is een motorclub uit het midwesten van de Verenigde Staten. In deze film wordt de opkomst daarvan gevolgd, gezien door de ogen van de leden.

Inside Out 2

Regie: Pete Docter en Kelsey Mann
Cast: Amy Poehler, Phyllis Smith, Lewis Black
Genre: animatie/avontuur
Te zien vanaf: 17 juli
Wat: Riley wordt steeds ouder. Haar hoofd is er aan toe om te veranderen, met alle gevolgen van dien voor haar huidige emoties. Werklui renoveren haar bovenkamer en ineens is daar iemand nieuws: onzekerheid.

Deadpool & Wolverine

Regie: Shawn Levy
Cast: Ryan Reynolds, Hugh Jackman, Leslie Uggams
Genre: actie/komedie
Te zien vanaf: 24 juli
Wat: Deze film is gebaseerd op de Marvelfilm Deadpool. De film is de derde films van de serie. Hieronder is de Teaser alvast te zien!

September

Beetlejuice 2

Regie: Tim Burton
Cast: Jenna Ortega, Justin Theroux, Monica Bellucci
Genre: komedie/fantasy/horror
Te zien vanaf: 5 september
Wat: Deze film is het vervolg op de populaire Beetlejuice uit 1988. De film gaat over een geest die aangetrokken wordt om een huis te bespoken. Nu komt hier dus eindelijk een vervolg op.

Oktober

Joker: Folie à Deux

Regie: Todd Phillips
Cast: Zazie Beetz, Joaquin Phoenix, Lady Gaga
Genre: Thriller/Muziek
Te zien vanaf: 4 oktober
Wat: Als Arthur Fleck, die beter bekend staat als Joker, beland in Arkham Asylum, krijgt hij een psychiater toegewezen. Haar naam is Harley Quinn. Er ontstaat een relatie tussen de twee.

November

Gladiator 2

Regie: Ridley Scott
Cast: Paul Mescal, Spencer Treat Clark
Genre: actie/drama/avontuur
Te zien vanaf: 21 november
Wat: Wanneer een generaal van het Romeinse leger en een vertrouweling worden verraden bij een machtsgreep, neemt Maximus wraak op de man die zijn gezin vermoordde en heb tot slaaf maakte.

December

Karate kid

Regie: Jonathan Entwistle
Cast: Jackie Chan, Ralph Macchio
Genre: actie/drama/familie
Te zien vanaf: 13 december
Wat: Deze film geeft een vervolg op de reboot uit 2010. We zullen Jackie Chan weer zien en ook Ralph Macchio, uit de originele films zal in dit vervolg te bewonderen zijn!

 

Sonic the Hegdehog 3 18 december

Regie: Jeff Fowler
Cast: Jim Carrey, James Marsden, Tika Sumpter, Ben Swartz
Genre: animatie/actie
Te zien vanaf: 18 december
Wat: Jim Carrey zal terugkeren als Robotnik in de film. De derde film van deze reeks zal weer zorgen voor een hoop actie!

Mufasa: The Lion King

Regie: Barry Jenkins
Cast: Seth Rogen, Aaron Pierre, Kelvin Harrison Jr.
Genre: animatie
Te zien vanaf: 20 december
Wat: Simba is de koning van de Pride Lands geworden. Hij staat erop dat zijn welp hem later op gaat volgen en ondertussen onderzoekt hij de oorsprong van zijn overleden vader Mufasa.

Reageer op artikel:
FHM’s Filmguide: Dit zijn de beste films van 2024
Sluiten