Bentley memoreert laatste Le Mans-overwinning in hun nieuwe Continental

Het is een van de beroemdste autoraces van onze planeet: de 24 uur van Le Mans. De grootste en snelste automerken van de wereld gaan all-in om een supermachine te bouwen die een etmaal rondjes kan rijden op topsnelheid. En wij kunnen een hele dag genieten van gillende motoren en pure nostalgie.

Ook de ontwerpers van Bentley hadden last van nostalgische gevoelens. Zij blikken met de nieuwe Continental GT terug op hun meest recente overwinning in West-Frankrijk. Die is alweer twintig jaar geleden.

Continental Le Mans Collection

Het is sowieso een jaar van de mijlpalen in het Franse stadje. De race zelf bestaat namelijk honderd jaar. Genoeg reden voor Bentley om een gelimiteerde oplage van hun Continental-modellen te maken. Zowel de GT als de GTC krijgen een Le Mans-overhaul. Dat wil zeggen: uitgerust in het iconische British Racing Green, witte racestrepen en een grote ‘7’ in de grille. Maar het bijzonderste is toch wel het klokje in het dashboard. Nou ja, klokje? Die is er dus vooral niet. Bentley heeft een mini-vitrine gemaakt met een stukje van de legendarische nummer zeven.

Als je eigenlijk geen idee hebt wie of wat de legendarische nummer zeven is, zullen wij je helpen. Nee, het is niet Cristiano Ronaldo. Ook legendarisch, ook nummer zeven. Maar nee. Het gaat hier dus om de auto die in 2003 de Le Mans won. Coureurs Tom Kristensen, Rinaldo Capello en Guy Smith voltooiden 377 rondjes in hun Bentley met, je raadt het, nummer zeven. De andere Bentley van dat jaar droeg nummer acht en die werd tweede.

In totaal maakt Bentley 48 stuks van deze bijzondere editie. Je zult dus goed moeten speuren voor je er een tegenkomt op de weg.

Reageer op artikel:
Bentley memoreert laatste Le Mans-overwinning in hun nieuwe Continental
Sluiten