De heren uit Stuttgart delen beelden van de gloednieuwe Porsche 911

redactie 5 nov 2018 Machines

Porsche heeft een paar avontuurlijke foto’s gedeeld van de gloednieuwe 911. Hoewel de officiële onthulling pas eind november op de agenda staat, schroomt het Duitse automerk niet om alvast een paar kiekjes van de nieuwe 911 te delen. Pak even een paar foto’s van de huidige Porsche 911 erbij en maak je op voor weer een lekker potje ‘zoek de verschillen’.

Doorlopend achterlicht

Zoals we van de heren uit Stuttgart gewend zijn, is het design van de nieuwe sportwagen weer eens niet revolutionair te noemen ten opzichte van zijn voorganger. Wel heeft de nieuwe Porsche 911 geheel in lijn met de vernieuwde designstijl van de Duitse autofabrikant een doorlopend achterlicht. Dat is dan direct ook een van de grootste uiterlijke veranderingen die we spotten op het verse racemonster. Dat provisorische derde remlicht is natuurlijk niet voor de lange termijn, maar dat snap je zelf ook wel.

Officiële onthulling

Dat lompe remlicht zullen we er dus hoogstwaarschijnlijk niet meer op zien tijdens de LA Autoshow aan het einde van deze maand. Daar wordt de nieuwe Porsche officieel onthult. Als je zelf deze wagen ook graag op je stoep wil hebben staan, zal je moeten wachten tot begin volgend jaar, dan zal ‘ie waarschijnlijk op de Europese markt verschijnen.

Getest in alle uithoeken van de wereld

Zoals Porsche met al z’n modellen doet, wordt ook de nieuwe 911 uitvoerig getest voordat je ‘m op de weg rond zult zien rijden. Ze zeggen zelf dat ze aan het einde van het testprogramma ruim 3 miljoen kilometer hebben afgelegd in de prototypes. Porsche pakt het testprogramma dan ook groots aan en rijdt met deze achtste generatie van de 911 in alle uithoeken van onze aardkloot. Van het stadsverkeer van San Francisco tot temperaturen van ruim vijftig graden Celsius in het Midden-Oosten en van de ijle lucht in de bergen van Death Valley tot temperaturen ver onder nul in het noorden van Finland. Niet dat het in ’t Gooi ooit zo koud zal worden. Wel levert het deze mooie plaatjes op.

Reageer op artikel:
De heren uit Stuttgart delen beelden van de gloednieuwe Porsche 911
Sluiten