Porsche heeft één gloednieuwe 993 gebouwd en die is voor een megabedrag geveild

redactie 29 okt 2018 Machines

Anderhalf jaar lang heeft Porsche gewerkt aan Project Gold. Bij dit project zijn de autobouwers een gloednieuw exemplaar van de 993 Turbo gaan fabriceren. Omdat het vooral op handwerk aan kwam, is er slechts één van gebouwd. En we weten allemaal wat er gebeurt met de prijs als auto’s gelimiteerd zijn. Precies, die gaat flink omhoog.

One-of-a-kind Porsche

De one-of-a-kind wagen werd geveild bij RM Auctions. De startprijs van ruim 154.000 euro, dat was de originele prijs van een 993 Turbo. Daarna kreeg de veilingmeester het druk. Logisch, dit is dan ook wel een hele bijzondere bolide. Een klassieke Porsche met moderne tech. Zo heeft ‘ie wel de luxe van elektrisch verstelbare stoelen, toch iets chiller dan constant met die hendels lopen hannesen. Ook kijk je tijdens het cruisen in deze ‘oude’ Porsche wel tegen een paar moderne klokjes aan.

De Duitsers hebben deze fonkelnieuwe 993 ook voorzien van een kek lakje. Met deze gouden kleur verwijzen ze naar een moderne 991, namelijk de 991 Exclusive Series. Zelfs de lak van deze rebuild van een oude Porsche is dus modern. Dat alles zorgde ervoor dat de biedingen in het veilinghuis flink opliepen. Uiteindelijk klonk de hamer bij een bedrag van 2.743.500 euro. Daarvoor kun je ook een flink aantal moderne Porsches op de kop tikken. Dit geld gaat trouwens allemaal naar het Ferry Porsche Foundation. Hiermee worden de minder bedeelden van Leipzig en Stuttgart geholpen. De 993 is dus de deur uit. Gelukkig hebben we nog wel de plaatjes voor je. Gratis en voor niets.

Reageer op artikel:
Porsche heeft één gloednieuwe 993 gebouwd en die is voor een megabedrag geveild
Sluiten