Beelden van de vier beren die een wolf verscheuren in een Nederlands dierenpark

redactie 31 okt 2018 Entertainment

In een dierenpark in het Noord-Brabantse Nuenen hebben meerdere bruine beren een wolf te grazen genomen. Voor de ogen van de bezoekers werd een twee jaar oude wolf door drie beren gedood. Andere wolven uit de roedel probeerden hun maatje nog te helpen, maar die werden door een vierde beer tegengehouden.

Sorry

Een woordvoerder van het dierenrijk heeft aangegeven dat ze het heel erg vinden dat de bezoekers dit hebben moete… blablabla. Tuurlijk vindt de directie van Dierenrijk uit Nuenen dit erg. Helemaal nu er ook beelden zijn verschenen van de liquidatie van gebroeders beer op de wolf.

De beren en wolven zaten samen in één verblijf. Veel mensen zijn daar pissig over. Het dierenpark zegt zelf dat de beesten zo wordt geleerd met elkaar om te gaan. In het wild leven ze tenslotte ook samen. Het verschil is dat de van nature vijandige beesten elkaar daar kunnen ontlopen. Zet je ze in een verblijf met hekken eromheen, dan kunnen de spanningen oplopen.

Geliquideerde wolf

Dat is nu dus ook gebeurd. Frappant is dat de beren, die in het wild voornamelijk een solidair bestaan leiden, nu samen als een strak geplande liquidatie de wolf kapot trekken. De paar beten die de op hol geslagen beren van de andere wolven in hun dikke vetlaag krijgen, lijken ze in de chaos al niet meer te voelen.

Ingrijpen

Op social media vroegen verschillende kortpittige kapsels zich af waarom er niet werd ingegrepen. Nou, niemand springt vrijwillig effen tussen een paar boze beren. Doodschieten is zonde en verdoven duurt te lang. Bovendien zal de wolf na de eerste paar stevige beten al zo erg verwondt zijn dat er toch al geen hoop meer voor het beessie was. Zeker als je ziet hoe de bruine beren met z’n drieën genadeloos aan het dier trekken. Het 2-jarige teefje is nu dus in de wolvenhemel. Dat was waarschijnlijk anders geweest als de beesten meer ruimte hadden gekregen, niet in hetzelfde verblijf hadden gezeten, of de wolven vooraf de cursus ‘wat te doen als je een beer tegenkomt’ waren bijgebracht.

Reageer op artikel:
Beelden van de vier beren die een wolf verscheuren in een Nederlands dierenpark
Sluiten