Versta je hond met innovatieve nieuwe app Barkly

Redactie 1 apr 2017 Entertainment

Het is de droom van ieder baasje: praten met je beste maat. Het blijft altijd gissen wat dat beestje nu bedoelt en voor je het weet is je tapijt ondergescheten.

Dierenspeciaalzaak Zoo&Zo in Ede hoorde dit vaker bij zijn klanten en besloot in actie te komen. Samen met dierwetenschappers, dierenartsen, dierengedragskundigen en geluidsexperts heeft Zoo&Zo de innovatieve app Barkly ontwikkeld. Deze baanbrekende app vertaalt wat jouw hond blaft!

Hierdoor is het daadwerkelijk mogelijk om te weten wat jouw trouwe viervoeter zegt. Het werkt net zoals de populaire muziek-app Shazam. Je opent Barkly op het moment dat de hond iets wil vertellen, de app registreert de frequentie van het blaffen, verschillende toonhoogtes, pauzes en patronen en vertaalt wat de hond verbaal duidelijk wil maken. Oftewel: Barkly laat zien wat de hond bedoelt!

De benodigde kennis over de betekenis van de frequenties en blafpatronen van honden in verschillende situaties is jarenlang onderzocht en gepubliceerd in een onderzoek dat verschenen is in het wetenschappelijke blad Science. Nadat dit onderzoek in 2015 gepubliceerd was, zag Zoo&Zo een kans te innoveren door een samenwerking aan te gaan met technologen en wetenschappers en hun productaanbod uit te breiden met de app.

Barkly is beschikbaar op Android en iOS. Dit wil je hebben! Hopelijk is het in de toekomst ook mogelijk om je hond bier te laten halen als het weekend is.

Barkly

Reageer op artikel:
Versta je hond met innovatieve nieuwe app Barkly
Sluiten