Straathond wordt opgenomen in het klooster als monnik

Redactie 9 mrt 2017 Entertainment

Straathonden zijn een groot probleem in veel Zuid-Amerikaanse landen. Naast dat de dieren in verschrikkelijke omstandigheden moeten overleven, kunnen ze ook agressief reageren om mensen waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan waar niemand beter van wordt.

In Cochabamba in Bolivia ligt een klooster van de heilige Sint Franciscus, deze man is vooral bekend geworden vanwege zijn eenvoudige levensstijl en als beschermheilige van dieren. Zijn sterfdag is dan ook 4 oktober, wat later dierendag is geworden. Wat het klooster zo bijzonder maakt, is dat ze een wel erg harige broeder in hun midden hebben.

Broeder Bigotón, dat is Spaans voor snor, was namelijk een zwerfhond die is opgenomen door de broeders in het klooster en nu met veel liefde wordt verzorgd, Bigotón zou een zeer gelukkige hond zijn. De broeders zijn allemaal dol op hem en zeggen ”hij is een schepsel Gods.”

De hond draagt zelfs een op maat gemaakte habijt, een monnikspij, en neemt zijn taken zeer serieus. Hij zou zelfs even wachten met het eten van zijn brokken om te kunnen bidden. De broeder die de foto’s van een blije Bigotón in zijn habijt online zette, hoopt dat de andere kloosters in Bolivia ook honden adopteren en zo ook die levens verbeteren.

 

BoredPanda

Reageer op artikel:
Straathond wordt opgenomen in het klooster als monnik
Sluiten