Premier van Barbados nodigt je uit om op zijn eiland te komen ‘thuiswerken’

Jij zit misschien alweer op kantoor te zwoegen, maar bij sommige bedrijven wordt nog steeds thuisgewerkt. En voorlopig blijft dat nog wel even zo ook. De premier van Barbados nodigt je nu uit om naar zijn eiland te komen om daar te komen ‘thuiswerken’.

Witte stranden, palmbomen, een cocktailtje na de klok van vijf. We kunnen ons slechtere werkplekken bedenken. Je moet het misschien even met je baas overleggen, maar of je nou op het strand van Barbados zit of in je appartementje in het grijze Nederland maakt voor sommige beroepen geen ster uit. Ja, het tijdsverschil misschien. Maar daar kun je ook weer je voordeel uithalen.

Barbados
Je toekomstige werkplek?

Premier Barbados

Premier Mia Amor Mottley heet je in elk geval van harte welkom door een speciaal visum te verlenen voor een jaar. Normaal gesproken kost zo’n visum veel tijd om te krijgen, maar nu kun je ‘m al binnen zeven dagen in je bezit hebben. De coranacrisis heeft zijn weerslag op het toerisme van het Caribische eiland, waardoor een grote bron van inkomsten is weggevallen. Op deze manier zou het gebrek aan inkomsten een beetje gecompenseerd moeten worden.

‘Covid-19 heeft het werken wereldwijd veranderd, een groot aantal mensen werkt nu op afstand vanuit huis. Nu geven wij ze de kans om de komende twaalf maanden hier te komen werken’, zegt Mia Amor (wat een verrukkelijke naam trouwens).

Sinds vrijdag kun je de Barbados Welcome Stamp aanvragen. Een werkvisum kost je zo’n 1700 euro, families moeten iets meer dan 2500 euro lappen. Extra voordeel is dat de aanvragers geen lokale inkomstenbelasting hoeven te betalen als je op Barbados werkt. Hier kun je meer info vinden over thuiswerken op Barbados.

Nauwelijks coronabesmettingen

Voor corona hoef je ook niet echt bang te zijn, want op een totale bevolking van 280.000 mensen zijn er slechts 100 besmettingen en 7 doden gemeld. Vanavond even aan de keukentafel goed over nadenken, misschien zit jij binnenkort wel een jaar lang lekker op Barbados te werken. We hebben even wat foto’s voor je geselecteerd om je een indruk te geven van het eiland. Je weet dat Rihanna daar vandaan komt hè?

Reageer op artikel:
Premier van Barbados nodigt je uit om op zijn eiland te komen ‘thuiswerken’
Sluiten