Australisch stel stuit op bloeddorstige spin die een muis opeet

Redactie 18 Jun 2019 Entertainment

We weten allemaal dat je Australië het best kunt mijden als je het niet zo op de griezelige elementen van het dierenrijk hebt. Van de dodelijkste slangen tot de grootste spinnen, als er een continent is waar ze verzameld zijn, dan is het Australië wel. In de categorie ‘Goor’ hebben we nu een gigaspin die een muis eet.

Bij ons eten de spinnen hooguit een mug of een vliegje, maar hun collega’s down under zijn gewoon pure carnivoren. Justine Latton en haar man waren lekker een weekendje weg naar het Tasmania’s Mount Field National Park, toen ze een Huntsman spider aantroffen die net aan z’n hoofdgerecht zat: een dwergbuidelmuis.

Huntsman Spider

De Huntsman spider (aka Jachtkrabspin) hebben 8 gelijkvormige ogen. Het zijn behoorlijke joekels, want de pootspanwijdte kan tot wel 15 centimeter bedragen. De lichaamslengte wisselt van 1 tot 5 centimeter. De beesten zijn vooral ‘s nachts actief als jagers, waarbij grote soorten zelfs hagedissen kunnen hebben. In dat licht bezien valt een muisje nog mee.

Enfin, het stelletje maakte uiteraard een paar foto’s van het huiveringwekkende tafereel, die ze vervolgens op Facebookpagina van Tasmanian Insects and Spiders plaatsten. Op Facebook zijn de commentaren wisselend. Van “Holy shit. Nope” tot “One strong spidey”. Feit is dat menigeen onder de indruk is van dit staaltje freak of nature.Het is dan wel een muisje, het beestje is met een lichaampje van zo’n 6,5 centimer nog altijd een stuk groter dan het lichaam van de spin. Man man man, als het zo moet dan blijven wij wel lekker in eigen land deze zomer.

Foto: Facebook / Justine Latton
Foto: Facebook / Justine Latton

 

Reageer op artikel:
Australisch stel stuit op bloeddorstige spin die een muis opeet
Sluiten