Audi Q8 is de nieuwe sportieve SUV aan het front

Redactie 5 jun 2018 Machines

New kid on the block bij de Duitsers uit Ingolstadt, want Audi heeft een nieuwe sportieve SUV onthuld. Dit is de Audi Q8, een directe reïncarnatie van de Audi Sport Concept die we  je eerder al lieten zienHet is het sportieve broertje van de Q7, want hij is korter, breder en lager. Maar met een lengte van 4,99 meter en hoogste van 1,71 meter is het nog altijd een vrij forse jongen.

Topnotch in de Audi Q8

Bij Audi weet je wat je kunt verwachten: topkwaliteit op alle vlakken. Zeker voor de persoon die mag gaan genieten van het interieur. Zo heb je de beschikking over twee schermen (10,1” boven en 8,6” onder) waarmee je nagenoeg alle functies in de auto mag bedienen. Wij worden met name warm van het display scherm voor de bestuurder. Ziet er heel lekker uit.

Audi Q8
Foto: Audi

Safety first

Qua veiligheid zit je ook wel snor, want op functies is zeker niet bezuinigd. Vijf radarsensoren, zes camera’s, twaalf ultrasone sensoren en een laserscanner zit er allemaal in. Verder komt er volgend jaar een functie op waarmee die a la de BMW van James Bond uit Tomorrow Never Dies via een afstandsbediening uit de garage kan rijden. Dat zit bij het Park plus assist pakket, wat later op de markt komt waardoor je nog even geduld moet hebben. Andere opties op de Q8 zijn masserende stoelen, 22” velgen (20” is standaard) en een dik geluidssysteem van Bang & Olufsen.

Motoren

Valt er nog wat te kiezen op motorengebied bij de Audi Q8? Uiteraard. Om te beginnen komt er een 3,0-liter TDI. Een zogeheten mild hybrid-motor met 281 pk en met 600 Newtonmeter aan koppel. Daarmee scheur je in 6,3 naar de 100 en de top ligt op 232 km/u. Verder komt er nog een 3,0-liter diesel (228 pk) en 3,0-liter benzine met 335 pk. Over eventuele S-modellen is nog niks bekend, maar die zullen ongetwijfeld volgen.

Prijs

Nog eventjes geduld, want de Audi Q8 binnen nu en drie maandjes de showroom van je plaatselijke dealer binnenrijden. Prijzen zijn nog niet bekend, maar er wordt gesproken over minimale verkoopprijs van 90.000 euro. Kun je alvast wat opzij zetten.

Foto’s: Audi

Reageer op artikel:
Audi Q8 is de nieuwe sportieve SUV aan het front
Sluiten