De Aston Martin DBX is de nieuwste supersnelle SUV

redactie 1 Oct 2019 Machines

Het is alweer een tijdje terug dat er iets rondging rondom de DBX. Maar dat hoeft verder niks te betekenen. Deze dikke editie van Aston Martin wordt uitgerust met 550pk en een heerlijke klikende v8: de go-to motor voor razendsnelle SUV’s.

Gassen

De patserbak van het Engelse automerk lijkt de wereld in gebracht om te competeren met wagens als de Lamborghini Urus en de Porsche Cayenne. Lang hoorde we niks, maar er is licht aan het einde van de tunnel voor deze wagen. We kunnen stellen dat de vierwielige Sports utility vehicle gebruik gaat maken van een 4,0- liter V8 die zorgt voor 550 paardenkracht onder de motorkap. De DB11 en de Vantage beschikken daar ook over. De auto reedt het circuit op Nürburgring uit in 8 minuten, met als topsnelheid 290 km/u. Nog even de kids snel afzetten op school kan dus makkelijk als je iets aan de late kant bent. Good to know!

De onthulling van het model begon in 2016 al met een concept. Het is de bedoeling dat ‘ie aankomende december daadwerkelijk in productie gaat.

Reageer op artikel:
De Aston Martin DBX is de nieuwste supersnelle SUV
Sluiten