Je kunt nu de Aston Martin DB5 van James Bond in LEGO kopen

Een van de meest iconische auto’s aller tijden is de Aston Martin DB5. Precies, de auto van James Bond in Goldfinger. Ook in films daarna (denk aan Skyfall) zagen we de magistrale vierwieler voorbij cruisen. En hoe kan zo’n legende beter geëerd worden dan via een editie in LEGO?

We hebben al veel episch voorbij zien komen in LEGO-vorm. Die Bugatti Chiron bijvoorbeeld, de Millenium Falon of dat veel te vette marineschip uit de Tweede Wereldoorlog. We moeten erkennen dat de Zweedse plasticblokjesgiganten hun best hebben gedaan, want de gelijkenis is treffend. Alle details van de Aston Martin uit 1964 zijn nauwkeurig verwerkt in de LEGO-variant.

LEGO DB5
Foto: LEGO

Alle gadgets aanwezig in de LEGO DB5

Alle gadgets die Q erin heeft gestopt, zitten ook in de editie van LEGO. Van de draaiende nummerborden tot de Browning machinegeweren en van een kogelvrij scherm aan de achterzijde tot de rode telefoon in het rechterportier. Ook de draaiende messen in de banden om de achtervolgende auto’s kapot te slopen zijn aanwezig. Om het helemaal af te maken zit zelfs de schietstoel erin, werkend en al.

LEGO DB5
Foto: LEGO

Acceptabel prijskaartje

Een regelrechte must have voor de Bond en LEGO-fanaat. Als je LEGO VIP bent (dat bestaat blijkbaar) kun je ‘m vandaag al bestellen, anders zul je geduld moeten hebben tot 1 augustus. De kosten liggen op een acceptabele €170 en de LEGO DB5 kun je bestellen via de online shop. In elk geval een stuk goedkoper dan de echte Aston Martin DB5 uit de film, want die ging vorige week onder de hamer voor 2,1 miljoen euro. Nog altijd goedkoper dan die ene die voor 4,2 miljoen werd verkocht.

LEGO DB5
Foto: LEGO
LEGO DB5
Foto: LEGO
LEGO DB5
Foto: LEGO
Reageer op artikel:
Je kunt nu de Aston Martin DB5 van James Bond in LEGO kopen
Sluiten