Dit zijn de 8 coolste bolides die ooit op een veiling werden verkocht

thomas 28 okt 2015 Machines

Als je een echt autoliefhebber bent met een goed gevulde bankrekening ga je natuurlijk niet naar een autodealer om een standaard fabrieksauto te kopen. Voor een echt mooie en unieke bolide ga je dan naar een exclusieve veiling waar de mooiste pareltjes voor absurde bedragen van eigenaar wisselen. De wagens die je op dit soort veilingen kan vinden zijn vaak in beperkte oplage gemaakt, flink op leeftijd, zit een uniek verhaal achter of zijn gewoon ware kunstwerken. Dit zijn de acht coolste wagens die ooit op een autoveiling zijn verkocht.

1. 1964 Aston Martin DB5
Deze James Bond klassieker is de droom van iedere filmliefhebber en koste de huidige eigenaar die hem in 2010 kocht bijna 4,2 miljoen.

2. 2011 Audi R8 Spyder V10
In 2011 maakte Audi twee van deze shiny racemonsters om het Elton John aids foundation te steunen. Deze twee chromen vierwielers brachten samen bijna negen ton in het laatje van dit goed doel.

3. The “Otis” Maybach
Kanye West en Jay-Z brachten in 2011 samen het nummer ‘Otis’ uit, en in de clip was deze dikke Maybach te zien. Voor de video is deze bak flink aangepakt en daardoor kun je er helaas niet meer mee rijden. Ondanks dat bracht hij nog bijna 55.000 euro op bij een veiling voor ‘Save the Children’.

4. 1968 Ford GT40 Gulf/Mirage Lightweight Racing Car
Er zijn er maar 133 gemaakt en hij is vandaag de dag behoorlijk zeldzaam. Volgens kenners was deze racewagen toen hij in 1968 uit de fabriek rolde zijn tijd al ver vooruit. Dit zijn al genoeg redenen om er een flink bedrag voor neer te leggen maar omdat deze ook nog gebruikt is in de film ‘Le Mans’ uit 1971 is hij echt onbetaalbaar geworden. In 2012 ging hij namelijk onder de hamer voor bijna tien miljoen euro.

5. 1962 Ferrari 250 GTO
Toen deze klassieker in 1962 van de fabrieksband afrolde bepaalde Enzo Ferrari zelf wie deze auto mocht kopen. Hij bepaalde wie de auto waard was en het geluk had om er in te mogen rijden. Omdat Enzo in 1988 overleed kan hij nu niet meer bepalen wie er in gaat rijden. Dat betekent dat je alleen nog maar 34 miljoen hoeft neer te leggen om deze beauty in je bezit te krijgen, dat is namelijk wat hij opbracht tijdens een veiling in 2014.

6. 1979 BMW M1 Fran Stella Art Car
In 1975 begon BMW met het Art Car Project waarbij bekende kunstenaars dikke BMW’s beschilderde. In totaal zijn er zeventien van deze auto’s bewerkt, maar dit is de enige die in bezit is van één eigenaar. Deze M1 van coureur Peter Gregg werd onder handen genomen door Frank Stella en koste de nieuwe eigenaar 770.000 euro

7. 1965 CSX2601 Shelby Daytona Cobra Coupe
Deze volbloed Amerikaan was de eerste die het circuit op ging met een Ferrari en als winnaar uit de bus kwam. De Shelby werd zo een favoriet bij autoliefhebbers van over de hele wereld en is in 2009 voor ruim 6,5 miljoen verkocht tijdens een veiling.

8. 1937 Mercedes-Benz 540K special Roadster
Deze dikke cabrio uit eind jaren 30 is voor velen nog steeds één van de mooiste auto’s ter wereld. Ondanks zijn leeftijd heeft dit Duitse meesterwerk de tand des tijds prima doorstaan en verwisselde in 2011 voor bijna negen miljoen euro van eigenaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 8 coolste bolides die ooit op een veiling werden verkocht
Sluiten